Иза решетака се оженио, добио двоје деце и дипломирао

НОРАЦ ПОСЛЕ ОДЛЕЖАНИХ ДЕСЕТ ГОДИНА

ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА

  • Осуђен за ратне злочине код Госпића и у медачком џепу на 15 година, Мирко Норац се у затвору „није покајао“, али се оженио, добио двоје деце и дипломирао
  • Ослобођен и Хрвоје Петрач који је осуђен на седам и по година затвора због отмице сина Владимира Загорца у фебруару 2004. После тога је више од годину дана био у бекству, а кад је ухапшен у Грчкој, јавно је запретио тадашњем премијеру Иви Санадеру, рекавши да је „Смранадер управо починио политичко самоубиство“

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Из затвора у Поповачи изашли су Мирко Норац и Хрвоје Петрач, пошто им је условни отпуст одобрен јер су одслужили више од две трећине казне.

        Комисија за привремени отпуст у септембру је једногласно одлучила о пуштању Петрача, који је приложио обимну медицинску документацију као потврду да му је нарушено здравље.

        У случају Норца нису били једногласни, јер осуђеник за ратни злочин није исказао кајање.

        Мирко Норац је у затвору провео више од десет година, од марта 2001. Прво је осуђен на 12 година због ратног злочина на подручју Госпића, а још шест година добио је за злочине у Медачком џепу.

        Врховни суд касније му је одредио јединствену казну од петнаест година. Док је био у затвору, Норац се оженио, добио двоје деце и дипломирао.

        Хрвоје Петрач је осуђен на седам и по година затвора због отмице сина Владимира Загорца у фебруару 2004. После тога је више од годину дана био у бекству, а кад је ухапшен у Грчкој, јавно је запретио тадашњем премијеру Иви Санадеру, рекавши да је „Смранадер управо починио политичко самоубиство“.

        За време боравка у затвору имао је низ повластица, често је добијао слободне викенде па се могао видети у шетњама загребачким центром.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари