Каталонијом харала женска петочлана банда из Хрватске

Починиле серију пљачки, а жртве им били махом имућни, али усамљени старији људи

  • Разбојнице су крале углавном накит и драгоцености, а откривене су 14. децембра када су покушале да продају украдени накит једном златару у Барселони

         ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Шпанска полиција је уочи Нове године у Барселони и Тарагони ухапсила пет држављанки Хрватске, које су се бавиле тешким крађама, разбојништвима и преварама, а шпански медији пишу о "балканској женској мафији", јавља хрватски Јутарњи лист.

         Лист наводи да су у Барселони ухапшене Сабина А. (34) и Роберта Б. (34), које су на подручју Каталоније починиле серију пљачки, а жртве су им били махом имућни, али усамљени старији људи.

         Њих две су, са још три саучеснице, недељама пратиле потенцијалне жртве и проучавале њихове навике.

         Лист наводи да су разбојнице користиле више стилова, од глумљења велике забринутости за жртвино здравље до завођења "наивних старчића".

         "Кад би стекла поверење, Сабина А. старцу би предложила да оду у његову кућу. Ако би проценила да у кући има вредности погодних за крађу, искористила би тренутак и у пиће му убацила средство за спавање. Потом би позвала саучесницу Роберту Б. и пљачкање би почело", пише лист.

         Разбојнице су крале углавном накит и драгоцености, а откривене су 14. децембра када су покушале да продају украдени накит једном златару у Барселони.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари