КОСОР: Туђманово родољубље је обавеза свих у Хрватској

ЛИДЕР ХДЗ ОЦЕНИЛА ДА СУ РЕЧИ ЊЕНОГ ОСНИВАЧА - „СВЕ ЗА ХРВАТСКУ, ХРВАТСКУ НИЗАШТО“ - И ДАНАС ЖИВЕ И ЕВРОПСКЕ

  • Председница ХДЗ поручила да ће се та странка борити да се раскринкају сви они који покушавају да промене истину о прошлости и Фрањи Туђману и да створе претпоставке за будућност у којој би се Хрватска „не само детуђманизирала, него и расхрватила“
  • Задатак је свих „да у овом хисторијском тренутку сачувамо јединство ХДЗ“ јер без њега „нема стабилне Хрватске“, оценила је Косор

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Председница ХДЗ Јадранка Косор изјавила је поводом 12. годишњице смрти првог хрватског председника, да је Фрањо Туђман био и остао пример родољубља који треба следити и поручила је да ће се та странка борити да се раскринкају они који покушавају да створе претпоставке за будућност у којој би се Хрватска „детуђманизирала“.

        Родољубље није изашло из моде, родољубље је нешто око чега се и данас чврсто треба ухватит“, рекла је Косор на комеморацији ХДЗ и истакла да Туђманово родољубље треба следити, што је „обавеза свих“.

        Истакла је да су речи Туђмана „све за Хрватску, Хрватску низашто“ и данас живе, савремене и европске. С поносом сам јуче у Бриселу мислила на те и многе друге речи Фрање Туђмана“, додала је Косор.

        Хрватска је јуче де факто села за сто европских држава и народа. Тамо ће одлучивати о својој судбини и нико више неће моћи одлучивати уместо нас, поручила је Косор.

        Косор је у обраћању присутнима рекла да је сада задатак свих „у овом историјском тренутку сачувати јединство ХДЗ“, без кога „нема стабилне Хрватске“.

        Председница ХДЗ поручила је да ће се та странка борити да се раскринкају сви они који покушавају да промене истину о прошлости и о Фрањи Туђману и створе претпоставке за будућност у којој би се Хрватска, „не само детуђманизирала, него и расхрватила“.

        Напоменула је како је Фрањо Туђман у својој политичкој опоруци, оставио потребу да се не само сачува истина о Домовинском рату, него да се поступно превладавају последице рата на овом простору, коме је потребно помирење.

        На комеморацији ХДЗ су били и представници борачких удружења и Туђманов син Мирослав. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари