Мирјана Пуканић пронађена мртва у свом стану у Загребу

Трагичан крај бивше супруге убијеног власника недељника Национал

  • Мирјана Пуканић је нађена у дневној соби, покрај кревета, а крај ње је лежала најлонска кеса пуна лекова за смирење
  • Загребачка полиција саопштила да Пуканићева пријавила да јој је неко месецима претио смрћу. Да су јој у глуво доба ноћи звонили на интерфон и говорили: “Дани су ти одбројани!”
  • Нови министар унутрашњих послова Хрватске најавио је поновно отварање истраге о Пуканићевом убиству зато што све досад није откривен наручилац

          БИВША  супруга Иве Пуканића, убијеног власника загребачког недељника Национал, пронађена је мртва у Загребу, стану од 40 метара квадратних у којем је живела.

          Како је реако обдуцент Јосип Чадеж, којег је позвала полиција, смрт Мирјане Пуканић је наступила између четвртка и суботе, али ће тачно време и узрок смрти моћи да се утврде тек обдукцијом.

          Према првим налазима полиције, на телу није било трагова насиља. Мирјана Пуканић је нађена у дневној соби, покрај кревета, а крај ње је лежала најлонска кеса пуна Xanaxa и Praxitena, лекова за смирење. Мирјану је пронашла Ана, медицинска сестра која је бринула о њеној смртно болесној мајци, а у поскедње време и о њој јер су биле пријатељице.

          Супруга убијеног Иве Пуканића, с којим је њен брак раскинут на инсистирање њихове 20-годишње кћерке Саре, последњих месеци није излазила из стана. Контактирала је углавном с Аном и имала низ здравствених проблема.
-  Чини се да је Сарино тражење да се брак раскине био окидач, након којег је изгубила сваку вољу за животом. Напросто је венула. Живела је само у прошлости и анализирала што јој се догодило. Једна некад прелепа, богата и натпросечно интелигентна жена умрла је сама. То је ужасно тужна прича - рекла је Сања Сарнавка која је пре нешто више од три године Мирјану сместила у сигурну кућу након покушаја присилне хоспитализације у Психијатријској болници Врапче, којој се жестоко опирала.

          Мирјанин брак с Ивом Пуканићем и развод од њега били су обележени бројним скандалима и оптужбама за дрогирање. Она је ипак пре два и по месеца  изјавила да јој је животна жеља да се једног дана дозна наручилац убиства њезина супруга.

          Мирјана Пуканић није имала социјално осигурање, а живела је од 900 куна.

          Сара је живела у суседној згради. Њу је полиција привремено привела.

 

ПОЛИЦИЈА: Нема кривичног дела и насиља

          Према првој изјави загребачке полиције, смрт М. Пуканић није последица кривичног дела и насиља. Саопштила је, међутим, да јој је неко месецима претио смрћу. Да су јој у глуво доба ноћи звонили на интерфон и говорили: “Дани су ти одбројани!”

          Све је то Мирјана Пуканић пријавила је полицији.

          Нови министар унутрашњих послова Хрватске најавио је поновно отварање истраге о Пуканићевом убиству зато што све досад није откривен наручилац.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари