Проверава се како је Месић купио два стана у Загребу

Оба стана су у згради коју је подигла фирма Месићеве дугогодишње пријатељице и сараднице

        ХРВАТСКА Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала проверава наводе из анонимне пријаве против бившег председника Хрватске Стјепана Месића о сумњивој куповини два луксузна стана у Загребу.

        Анонимна пријава против Месића поднесена је УСКОК-у, а медији преносе да бивши хрватски председник у овој фази поступка још није под истрагом, већ да полиција врши предистражне радње.

        Месић је станове купио у готовини за безмало два милиона куна, а толико новца није имао на имовинској картици на крају председничког мандата.

        "Вечерњи лист" наводи да је Месић прошле године морао да објашњава порекло новца у Пореској управи, те да је тада тврдио да је новац посудио од пријатеља.

        Породица Месић купила је у подсљеменској зони пола стамбене зграде, односно стан у приземљу површине 56,85 квадратних метара са терасом и баштом и четворособни двоетажни стан од 106,76 квадрата. Оба стана воде се на Месићеву супругу Милку.

        Ту зграду је изградила компанија "Архитектонски студио", чија је власница Штефанија Балог, дугогодишња Месићева пријатељица и сарадница, која му је водила и две председничке кампање.

        Месић је био председник Хрватске од 2000. до 2010. године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари