ПУСИЋ: Повлачење тужбе само ако претходно решимо „спорна питања“

ТАЧНО ПРЕМА ОЧЕКИВАЊИМА

И БОЉЕ ОБАВЕШТЕНИХ ОПТИМИСТА

  • Нисам за повлачење тужбе ако нисмо у стању да решимо три основна питања - несталих, опљачкане имовине и ратних злочина, рекла је Весна Пусић новинарима у Загребу

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Министарка спољних и европских послова Хрватске Весна Пусић изјавила је да није за повлачење тужбе за геноцид против Србије, уколико не буду решена основна спорна питања.

        „Нисам за повлачење тужбе ако нисмо у стању решити три основна питања, питања несталих, опљачкане имовине и ратних злочина“, рекла је Пусић новинарима у Загребу.

        Она је тако одговорила на питање новинара о изјави директора Информационо-документационог центра „Веритас“ Саве Штрпца да се противи повлачењу тужби за геноцид које су међусобно поднеле Србија и Хрватска пред Међународним судом правде у Хагу, преноси Радио Слободна Европа.

        Пусић је рекла да је не чуди противљење Саве Штрпца јер ће, како је рекла, бити много противљења са различитих страна да се проблеми реше.

        „Одржавање сукоба ниског интензитета не користи грађанима, али користи политичким изборима. Наш циљ је да буде користи за грађане, а мало мање циничног односа према тим проблемима, који се користе за изборне резултате“, рекла је Пусић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари