Сумњиче лидера Странке пензионера да је поткупом лекара добио инвалидску пензију

ХРВАТИ НИСУ НА НИШАН УЗЕЛИ САМО САНАДЕРА

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Председник хрватске Странке пензионера и координатор блока Пензионери заједно Лазар Грујић од 46. године живота прима инвалидску пензију коју је 1993. потписао лекар Драго Рубала, ухапшен због сумње да је продавао инвалидске пензије, објавио је Јутарњи лист.

        Пензију вежћу од 800 евра је Рубала потписао Грујићу због депресије, проблема са циркулацијом, кичмом и куковима, због чега је инвалидност износила 100 одсто. По основу телесног оштећења, Грујићу је утврђена инвалидност од 70 одсто.

        Грујић је дипломирани економиста и у пензију је отишао као генерални директор фирме Југорапид, али се у решењу о инвалидитету наводи да због болести није способан за рад на пољопривредном имању, односно да не може да обавља било какве једноставне послове неквалификованог радника.

        Јутарњем листу је Грујић изјавио да никада није радио на пољопривредном имању и да као пољопривредник или неквалификовани радник није остварио ни један дан радног стажа, али није могао да објасни зашто се рад у пољопривреди помиње у његовом решењу о пензионисању.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари