У Хрватској држава осумњичена да је чак и тендере намештала!

СРБИ - У ПОРЕЂЕЊУ СА ХРВАТИМА - БАШ ИМАЈУ СРЕЋЕ

И СА ДРЖАВОМ И СА ПОЛИТИЧАРИМА

  • Највећи владин прошлогодишњи тендер био је вредан око 25 милиона евра и преко њега су се тражила 1.103 возила, а 856 је отишло полицији. Сва су била Фолксвагени или Шкоде, а свако возило је у просеку коштало више од 20.000 евра, што је скупље него када приватна лица купују аутомобил
  • Фактu: Ови Хрвати су баш гори од нас! А нису ни патриоте - руше сопствену државу! Спаса им нема! Ем, су имали премијера-лопова (Санадера), ем још и тендерске намештаљке у државној режији. А код нас: поштење свих премијера сија као Сунце, све продајемо (и цементаре, и фабрике дувана, и Сартид...) и купујемо искључиво поштено. Не би поштеније ни ова Марина Морачанин што нађе и врати 200.000 евра и пола милиона динара! А и да није све овако, нама патриотизам не би дозволио да - рушећи своје вође које једине знају пут у Европу - рушимо своју државу и угрожавамо будућност своје деце! Нисмо ми непромишљени као Хрвати!

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Хрватска државна предузећа и министарства на скоро свим тендерима за куповину аутомобила траже детаљну опрему и спецификације које могу испунити искључиво возила фирме ПЗ Ауто - заступника Фолксвагена, Шкоде и Аудија, пише загребачки Јутарњи лист.

        Предузеће Хрватске шуме је расписало тендер за куповину 239 возила и затражило да поједини аутомобили имају волан пресвучен кожом, да спољни ретровизори и кваке буду у боји возила, док је ЦД плејер морао имати осам звучника. Најмања дужина возила требало је да буде 4.765 милиметара, а ширина 1.820 милиметара.

        Није се радило о сигурносним елементима, већ су преписане спецификације додатне опреме из каталога Фолксвагена, како би се задовољиле норме аутомобила чији је једини дистрибутер ПЗ Ауто, наводи Јутарњи лист.

        Највећи владин прошлогодишњи тендер био је вредан око 25 милиона евра и преко њега су се тражила 1.103 возила, а 856 је отишло полицији. Сва су била Фолксвагени или Шкоде, а свако возило је у просеку коштало више од 20.000 евра, што је скупље него када приватна лица купују аутомобил.

        Полиција тражи на лизинг аутомобиле са пртљажником запремине 560 литара, дугачке најмање 4.400 милиметара, широке 1.750 и високе 1.630 милиметара, али не поставља питање цене, нити потрошње горива.

        Све услове које је полиција поставила испуњавају само два модела на хрватском тржишту - „шкода октавиа“ и „фолксваген пасат“ и оба припадају истом увознику, пише Јутарњи лист.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари