Косово је држава клана Османи чији је кључни човек Тачи

БНД ЈОШ 2005. ЗНАО ДА КОСОВО ФУНКЦИОНИШЕ КАО КРИМИНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА 

Хашим Тачи звани Змија на потерници

  •    Строго поверљива анализа рађена за потребе политичког врха Немачке и безбедносних процена унутар водећих институција ЕУ, инкриминише највише албанске политичке функционере на Косову предвођене Хашимом ТачијемАгимом Чекуом, Рамушом Харадинајем, те Беџетом Пацолијем - и доказује да су  припадници врха хијерархије организованог криминала на Балкану коју контролише криминални клан Османи
  •    БНД открио и везе криминалног клана Османи с Америчко-албанском цивилном лигом, регистрованом у Њујорку, у САД, те везе клана Османи и Хашима Тачија у међународном шверцу нафте преко Косова и подузећа Косово Петрол

     Пише: Домагој МАРГЕТИЋ

     СТРОГО повјерљив извјештај њемачке обавјештајне службе БНД, од 22. фебруара 2005. године, заправо, у цијелости потврђује како се у случају Тачијеве власти у Приштини ради о злочиначкој, криминалној инфраструктури, чија је основна функција логистичка подршка међународном организованом криминалу на Балкану.

     Извјешај, који је касније дошао у руке лично њемачкој канцеларки, Ангели Меркел, детаљно описује тајне везе власти у Приштини с балканским криминалним подземљем.

      

врхушка хијерархије организованог криминала на Балкану, по извештају БНД-а

     Ова строго повјерљива анализа, израђена за потребе политичког врха Њемачке, али и потребе безбједносних процјена унутар водећих институција Европске уније у Бриселу, инкриминише  највише албанске политичке функционере на Косову предвођене Хашимом ТачијемАгимом Чекуом, Рамушом Харадинајем, те Беџетом Пацолијем и другима, те доказује како су они, лично, припадници врха хијерархије организованог криминала на Балкану, који данас контролише криминални клан Османи.

________________________________________________________________________________

   „Под БНД-овом истрагом се нашао и Беџет Пацоли, сада већ бивши косовски предсједник, високопозиционирани припадник и саветник криминалног клана Османи, од којег су Османијеви преузели главнину првобитних "послова"

_______________________________________________________________________________

     Према строго повјерљивом документу БНД видљиво је како је и сам Хашим Тачи био под међународном истрагом због повезаности с организованим криминалом, међународним шверцом дрога и кријумчарењем људи и оружја, те је БНД још 2005. године располагао детаљним сазнањима о реорганизацији балканског криминалног подземља према криминалном пројекту клана Османи и самог Тачија.

     Штавише, њемачки је БНД истрагом о клану Османи, утврдио везе криминалног клана Османи с данашњим политичким водством Косова, те намјере и планове њихове криминалне експанзије како на Балкану, односно југоистоку Еуропе, тако и у земљама Европске уније. Њемачка обавјештајна служба истрагом је открила и везе криминалног клана Османи с Америчко-албанском цивилном лигом, регистрованом у Њујорку, у САД, те везе клана Османи и Хашима Тачија у међународном шверцу нафте преко Косова и подузећа Косово Петрол.

     Косовског премијера, Хашима Тачија, у овој строго повјерљивој анализи, њемачки БНД је идентификовао још као једног од кључних играча криминалне инфраструктуре на Балкану, те као једног од кључних људи у криминалном клану Османи, те су утврђене његове личне везе са Ћазимом Османијем званим Феликс.

___________________________________________________________________________________

   „Као својеврсног официра за везу између Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја, Агима Чекуа, Беџета Пацолија и Ћазима Османија Феликса, БНД је у својој строго повјерљивој обавјештајној анализи идентификовао извјесног Екрема Лука званог Вука, из Пећи, иначе једног од главних дилера ТДР-ових цигарета из Хрватске“

___________________________________________________________________________________

     Као главна особа за контакте између шефа клана Ћазима Османија Феликса и косовског премијера Хашима Тачија идентификован је извјесни Исмет Османи звани Цурри, с пребивалиштем у Косовској Митровици, иначе шеф једне од организација за кријумчарење хероина преко Косова. У својој анализи њемачки БНД наглашава како је управо преко Исмета Османија, Ћазим Османи Феликс новцем од међународног шверца хероина финансирао наоружавање и активности бивше ОВК, под командом Хашима Тачија.

     Под БНД-овом истрагом се нашао и Беџет Пацоли, сада већ бивши косовски предсједник, високопозиционирани при- падник и савјетник криминалног клана Османи, од којег су Османијеви преузели главнину првобитних "послова", а пре- узимањем Пацолијеве криминалне инфра- структуре Ћазим Османи започео је озбиљнију изградњу и реорганизацију свог клана и преузимање балканске криминалне инфраструктуре.

     Као својеврсног официра за везу између Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја,   Агима Чекуа, Беџета Пацолија и Ћазима Османија Феликса, БНД је у својој строго повјерљивој обавјештајној анализи идентификовао извјесног Екрема Луку званог Вука, из Пећи, иначе једног од главних дилера ТДР-ових цигарета из Хрватске.

     Лука је у БНД-овој анализи означен и као човјек Хашима Тачија и Османијевих за везу с међународним терористичким организацијама, повезаним с Ал Каидом, па је тако овом анализом утврђена његова веза с терористичком организацијом "Ал Харамаин", присутном на Балкану, а према подацима Интерпола и обавјештајних служба САД уско повезаном с Ал Каидом.

_________________________________________________________________________________

   „БНД наглашава како је управо преко Исмета Османија, Ћазим Османи Феликс новцем од међународног шверца хероина финансирао наоружавање и активности бивше ОВК, под командом Хашима Тачија“

___________________________________________________________________________________

     Другим ријечима, њемачки БНД је врло детаљно утврдио како Косово као државна творевина функционише заправо као криминална организација, под контролом криминалног клана Османи и с њим повезаним криминалним организацијама, клановима и групацијама, с Хашимом Тачијем на челу и осталима. Међутим, упркос тим сазнањима Њемачка ове извјештаје БНД-а није прослиједила савезницима у НАТО савезу, нити институцијама Европске уније, али ни државама с којима има успостављену обавјештајно-безбједносну сарадњу.

извештај БНД-а остао иза затворених врата

     Садржај тајне анализе из 2005. године свакако баца и потпуно другачије свјетло на чињеницу да су бројне државе чланице Европске уније признале државност Косову, занемаривши тиме чињеницу како тим признањем дају државни легитимитет једној од највећих криминалних организација у данашњој Европи.

     Намеће се логичним питање како је Њемачка могла допустити међународно признање Косова док су у Приштини на власти припадници злочиначке организације које је у својем извјешћу јасно и недвојбено идентифицирао управо њемачки БНД?

     Очито су у свему постојали неки сумњиви закулисни интереси о којима је сада тешко нагађати.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари