Сорош финансира најезду миграната, а папа опомиње - „грех је одустати од сусрета с ближњима”

„СВАКИ МИГРАНТ КОЈИ ПОКУЦА НА НАША ВРАТА – ПРИЛИКА ЈЕ ДА СЕ САСТАНЕМО СА ХРИСТОМ”

  • ФАКТИ: Да ли је могуће да неко ко говори у име Ватикана, са свим његовим чак и обавештајним могућностима, не види и не зна да Џорџ Сорош и они који су иза његових леђа смишљено доводе мигранте у Европу из исламских земаља и тако убрзавају њену дехристијанизацију? Наравно да није могуће. Зна Франциско и шта се иза мигрантског брда ваља и чему све води. Да све није организовано, ово са Христом и куцањем на врата – још би могло да прође...

          ПОГЛАВАР Римокатоличке цркве, папа Франциско поново је данас упутио апел за гостопримством према мигрантима оцењујући да је „грех одустати од сусрета с ближњима”.

          „Сваки мигрант који покуца на наша врата за нас представља прилику да се састанемо са Исусом Христом који нам долази као странац у било којој епохи, а неки то одбијају”, рекао је папа поводом 104. Светског дана миграната и избеглица.

          Папа је током мисе у цркви Светог Петра рекао да није лако „пустити културу других у своје домове, и ставити се у ситуацију уместо њих, разумети њихове мисли и њихова искуства”.

          Аргентински папа, пореклом из породице италијанских емиграната, рекао је да људи често одустају да се приближе другима и радије граде „баријере да би се бранили”.

          „Они који долазе такође се плаше. Плаше се сукоба, осуђивања, дискриминације и неуспеха. Није грех имати сумње и страхове, већ је грех допустити да тај страх утиче на наше одлуке, компримутује поштовање и великодушност и подстиче мржњу и одбијање”, додао је папа у својој беседи.

          Франциско, који је папа од марта 2013. године, редовно позива на прихватање избеглица и миграната.

          Папа сутра креће у осмодневну посету родном континенту, где ће боравити у Перуу и Чилеу. То ће бити његово 22 путовање у иностранство, јавља АФП а преноси Бета.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари