БЕЧКИ НАДБИСКУП: Могуће је да ће се Франциско повући као Бенедикт XVI

КАТОЛИЧКИ ПОГЛАВАР ВЕЋ ИМА 79 ГОДИНА И ЖИВИ СА ЈЕДНИМ ПЛУЋНИМ КРИЛОМ

         БЕЧКИ надбискуп, кардинал Kристоф Шенборн, сматра да jе могуће повлачење поглавара римокатоличке цркве папе Франциска са те функциjе.

         Oн jе, у интервjуу бечком дневнику листу „Eстераjх”, казао да jе „замислива оставка папе Франциска”, додаjући да га нису, с тим у вези, изненадиле папине изjаве.

         Шенборн jе подсетио да jе папа Франциско стар 79 година и да има само jедно плућно крило, те да се не штеди и даjе све од себе.

         „Tо што има такав осећаj и што га износи jе типично за његов стил. Oн каже шта мисли. Папа Франциско jе изнео могућност повлачења као његов претходник папа Бенедикт”, подсетио jе он.

         Према његовим речима, повлачење папе jе тако могуће.

         Истовремено jе аустриjски кардинал рекао да католици могу бити срећни што имаjу папу Франциска и да могу само пожелети да остане што дуже на тоj дужности. Aли, додаjе, треба имати и разумевање ако jедног дана каже да нема више снаге.

         Франциско, према његовим речима, jе „огроман поклон”, те га пореди са папом Jованом XXIII, коjи jе пре пет децениjа донео новине у цркву.

         „Oн jе освежење, jедноставан, директан, близак животу. Ниjе компликован и живи живот окренут сиромашнима и напаћенима”, сматра Шенборн.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари