Католички медији се питају: односи ли се „Малахијино пророчанство” на папу Франциска?

ПОДСЕЋАЈУ ДА ЈЕ 11. 2. 2013. – КАДА ЈЕ БЕНЕДИКТ XVI ПОДНЕО ОСТАВКУ – ГРОМ УДАРИО У КУПОЛУ ЦРКВЕ СВ. ПЕТРА

  • „Малахијино пророчанство” гласи: Усред огромног прогона, на престо Свете римске цркве ће сести Петар Римљанин, који ће напасати своје стадо током многих страдања, након чега ће град на седам брда бити уништен, и страшни Судија ће судити своме народу”. Префект папског двора – архиепсикоп Георг Генсвајн – признаје да га оно „забрињава

         КАКАВ је однос бившег папу Бенедикта XVI према својој оставци и шта он има да каже о „Малахијином пророчанству”, које наводно види папу Франциска као последњег понтифика?

         На ова питања је, како преноси Catholic News Agency (Инглвуд, САД),одговорио архиепископ Георг Генсвајн, који је тренутно префект папског двора, а истовремено је на дужности секретара Бенедикта XVI.

         Када се од удара грома запалио горњи део куполе цркве Светог Петра - увече 11. фебруара 2013. године - многи посматрачи у Ватикану су то протумачили као Божију реакцију на историјску изјаву о оставци Бенедикта XVI дату тог дана.

         Генсвајн се присећа да је, када је показао немачком папи фотографије тог догађаја неколико дана касније, овај помислио да је у питању фотомонтажа.

         Архиепископ је, иначе, поводом тог удара грома рекао: „Природа је све рекла”.

         Префект је потврдио да је Франциско легитимни и легално изабрани папа и демантовао је да се аргентински и немачки папа на било који начин такмиче између себе.

         Међутим, признао је да га такозвано „Малахијино пророчанство” („Усред огромног прогона, на престо Свете римске цркве ће сести Петар Римљанин, који ће напасати своје стадо током многих страдања, након чега ће град на седам брда бити уништен, и страшни Судија ће судити своме народу”) забрињава.

         Иако католици нису обавезни да верују у то пророчанство, казао је Генсвајн, он га ипак сматра алармом за буђење.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари