Бајден: Ако задржим ово здравствено стање – 2024. ћу се опет кандидовати

НАГЛАСИО ДА ЋЕ О СВЕМУ ОДЛУЧИВАТИ И СУДБИНА КОЈА СЕ ВИШЕ ПУТА МЕШАЛА У ЊЕГОВ ЖИВОТ

* Његови службени лекари признају да има неколико здравствених проблема: једну врсту аритмије, артритис, спондилозу, проблеме са кашљем и ходањем

* Председник САД телефонски разговарао са децом и њиховим родитељима и доживео да му отац једне девојчице изговори замену коју републиканци користе за  увреду «F***k Joe Biden!»

_____________________________________________________

       АМЕРИЧКИ председник Џо Бајден већ други пут је од краја новембра најавио да ће се поново кандидовати за највишу државну функцију.

       Истина, истовремено је изговорио и опаску: да ће поново изаћи на изборе ако му здравље остане добро, као што је сада.

       Бајден раније није помињао никакве предуслове за своје ново кандидовање, а сада помало загонетно изговорио да је уверен да ће судбина одиграти улогу приликом његовог коначног доношења одлуке:

       „Ако будем у оваквом здравственом стању као што сам сада – а доброг сам здравља – ући ћу у нову председничку трку. Веома поштујем судбину. Судбина се много пута мешала у мој живот“.

       Бајден је актуелни мандат започео као најстарији председник Сједињених Држава у тренутку ступања на дужност, а ако се поново кандидује и победи - имаће 82 године у моменту поновног уласка у Белу кућу.

       Недавни годишњи лекарски преглед открио је да је Бајден „још увек способан за функцију“.

       Међутим, истовремено је констатовано да има неколико здравствених проблема: једну врсту аритмије, артритис, спондилозу, проблеме са кашљем и ходањем.

       Бајден је убрзо након најаве своје нове кандидатуре доживео увреду.

       За телефонског предбожићног разговора са децом и њиховим родитељима, у разговор се укључио отац једне девојчиће, који се представио као Џаред, па Џоу и Џил Бајден рекао: „Надам се да ћете и ви имати диван Божић. Само напред, Брендоне!"

       Бајден му је узвратио: „Само напред, Брендоне! Слажем се“, па „Џареда“ питао не живи ли можда у Орегону.

       Одговор није добио, а „Само напред, Брендоне!“ је увреда коју користе амерички конзервативци. Заправо, замена за класичну увреду-псовку.

       Настала је и постала популарна у време ауто-трка NASCAR када су гледаоци скандирали Фраза је постала популарна након што су фанови скандирали «F***k Joe Biden!», а новинар који је у тим тренуцима интервјуисао возача Брендона Брауна, помислио да маса скандира „Let's go Brandon!“.

       Или намерно покушао да замаскира вређање шефа државе...

       У сваком случају, тако је „Let's go Brandon!“ постало замена за „псовање Бајдена“...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари