Боб Дилан продао сва права на својих 600 песама за више од 300 милиона долара

ПОСЛЕДЊА ЊЕГОВА ПЕСМА ПОСВЕЋЕНА ЈЕ УБИСТВУ КЕНЕДИЈА И ТРАЈЕ 17 МИНУТА        

* Пулицерову награду је добио 2008. године, а у мају 2012. га је Барак Обама наградио највишом америчком наградом - Председничком медаљом за слободу. Дилан је 2016. године добио Нобелову награду за књижевност: „за стварање песничких слика у великој америчкој традицији писања песама“

__________________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ песник и музичар Боб Дилан продао је Universal Music Publishing Group права на све своје песме.

       Медијски холдинг је тим поводом саопштио:

       „Овај значајни споразум покрива права на више од 600 песама написаних током скоро 60 година, од културне прекретнице Blowin' In The Wind до овогодишње епске Murder Most Foul“.

        Veriety је објавио да сума коју је добио Дилан има „девет цифара“. А дневни лист New York Times да је закључени уговор „тежак“ преко 300 милиона долара.

       Дилан је један од најпознатијих америчких музичара. Његова каријера трајала је скоро 50 година.

       Он је 2008. године добио Пулицерову награду, а у мају 2012. године га је Барак Обама наградио највишом америчком наградом - Председничком медаљом за слободу.

       Дилан је 2016. године добио Нобелову награду за књижевност. „За стварање песничких слика у великој америчкој традицији писања песама“.

       Дванаест пута је добијао музичку награду Греми, а 2001. је добио Оскара у номинацији „Најбоља песма“ за свој допринос филму „Геекс“.

       Диланово име је укључено у америчку Кућу славних рокенрола.

       Крајем марта 2020. године, Дилан је први пут после осам година објавио нову песму. Посвећена је атентату на америчког председника Џона Кенедија 1963. године.

       Траје 17 минута, а наслов јој је «Најпрљавије убиство».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари