Група конгресмена тражи да медицински буде утврђено да ли Бајдена разједа „старачки маразам“

МЕЂУ 38 ИНИЦИЈАТОРА (РЕПУБЛИКАНАЦА) ЈЕ И БИВШИ ГЛАВНИ ЛЕКАР БЕЛЕ КУЋЕ

* Поводом питања новинара Fox News Питера Дусија, Бајден је као за себе промрмљао: „Још инфлације... Какав глупи кучкин син!“. Али, био преблизу укљученом микрофону. Иницијатори `провере` су то узели за поводом и још се позвали на ставове Алцхајмеровог удружења у којима се упозорава да је повећана нервна раздражљивост један од десет симптома менталне деградације

* Тестирање „когнитивних способности“ измислиле су, иначе, демократе против Трампа. И, он је такво тестирање (успешно) прошао

_____________________________________________________

       ЧЕТРДЕСЕТАК америчких конгресмена-републиканаца,  укључујући бившег главног лекара Беле куће, позвали су Џоа Бајдена да прође медицински тест на интелигенцију.

       Зато што сумњају да шефа државе нагриза „старачки маразам“.

       Почело је од речи: „Још инфлације... Какав глупи кучкин син!“

       Овако је Бајден одреаговао на питање новинара Fox News Питера Дусија. Он је то промрмљао као за себе, али сувише близу укљученог микрофона.

       Касније је телефонирао Дусију и извинио му се. У уверењу да је нцидент тиме био `затрпан`.

       Али, само две и по недеље касније, 38 чланова Представничког дома (од укупно 434, односно - безмало сваки једанаести) јавно је изразило сумњу у Бајденове „когнитивне способности“ да управља државом.

       Позвали су Бајдена да прође тест за откривање „когнитивних оштећења“.

       Позвали су се притом на ставове Алцхајмеровог удружења у којима се упозорава да је повећана нервна раздражљивост један од десет симптома менталне деградације. Навели су да је „господин Бајден на сусрету са новинарима продемонстрирао управо ту врсту промене расположења“.

       Питање које је наљутило председника САД било је: „Мислите ли да ће инфлација доћи на политичку наплату на међуизборима за Конгрес?“

       Бајдену се и иначе спочитава да рекордно висока инфлација вуче на дно и рејтинг Демократске партије, што јој прети поразом на међуизборима за Конгрес ове јесени и формирањем опозиционог парламента.

       Председник САД је правио и веће гафове. На пример, једном приликом је био побркао  сестру са супругом, више пута није био свестан где се налази и са киме од страних државника разговара.

       Тестирање „когнитивних способности“ измислиле су, иначе, демократе против Трампа. И, он је такво тестирање (успешно) прошао.

       Роналд Реган се у другом мандату такође „губио“ и почињао да несувисло прича (опозиција га је оптуживала и за скривање деменције), али је победио у Хладном рату и ушао у америчку историју као председник „последњег златног доба“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари