Очекивано: Хандкеа прогласили непожељним у Сарајеву и на шиптарском „Косову“

ГРАДОНАЧЕЛНИК БАЊАЛУКЕ ИГОР РАДОЈИЧИЋ МУ ПОЖЕЛЕО ДОБРОДОШЛИЦУ

         НИ ДАН након уручивања Нобелове награде за књижевност Петеру Хандкеу, због овог аустријског писца нису престала да се ломе копља у Босни и Херцеговини.

        Непожељном особом га је прогласио Кантон Сарајево, док је са друге стране градоначелник Бањалуке Игор Радојичић позвао Хандкеа у град на Врбасу.

        Скупштина Кантона Сарајево је усвојила декларацију у којој је наведено да је завршна фаза геноцида управо негирање геноцида, а да је Хандке у својим јавним иступима за вријеме агресије на БиХ јавно подржавао великосрпски режим с ратним злочинцем Слободаном Милошевићем на челу".

        У исто време из Србије и Републике Српске Хандкеу су упућене честитке и поруке подршке.

        Џевад Галијашевић, стручњак за борбу против тероризма, истакао је да је прича СДА о моралу Петера Хандкеа прича оних који немају ни морала ни људскости.

        "То је класична претња те странке која, нажалост, у својим јавним иступима понекад наступа као да је терористичка организација, а не политичка партија, користећи често, у свом јавном обраћању претње, позив на линч", истакао је Галијашевић.

        И министар спољних послова „Косова“ Беџет Пацоли прогласио је добитника Нобелове награде за књижевност, непожељном особом на Косову због, како је рекао, "подршке Слободану Милошевићу и његовим геноцидним политикама на Косову и у Босни и Херцеговини".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари