Ружди после 10 убода ножем у стању да разговара, али остаје у болници

БРИТАНСКИ ПИСАЦ У ЊУЈОРКУ ОДГОВАРАО НА ПИТАЊА ПОЛИЦИЈЕ

* Нападач - 24-годишњи Хади Матар, који је скочио на бину у Њујорку и бацио се на британског писца – нанео му је три убодне ране на врату, четири по стомаку и по једну десном оку, грудном кошу и на десној бутини

________________________________________________

       САЛМАН Ружди је у свесном стању и комуницира, али ће морати да остане на болничком лечењу због тешких повреда након напада ножем у западном Њујорку у петак, преноси CNN.

       Ружди је подвргнут хитној операцији након што га је мушкарац десет пута убо ножем пре његовог заказаног предавања у Њујорку.

       Чувени писац је при свести и у стању да одговори на питања полиције. Нејасно је шта је Ружди рекао инспекторима у вези са нападом који му се десио.

       За напад осумњичен је 24-годишњи Хади Матар, који је скочио на бину у Њујорку и бацио се на писца, а након тога га избо ножем.    Осумњиченог су задржали присутни у публици, све док га полиција није одвела у притвор.

       Писац је задобио три убодне ране на врату, четири на стомаку, на десном оку и грудном кошу, као и рану на десној бутини, имао је хитне интервенције, био на респиратору.

       Постајала је бојазан да ће изгубити око.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари