Украјинци запели да докажу да Бајден води порекло и од староруских кнежева Рјуриковича

МНОГО ВИШЕ ГЕНА ЈЕ `ПОКУПИО` ПРЕКО УДАВАЧА ИЗ ПОЉСКИХ АРИСТОКРАТСКИХ ПОРОДИЦА

* Наводно је на прелому 14. и 15. века непосредни Бајденов предак - барон Симон де Фелбриг (1367-1431), живео у Енглеској и био  ожењен Малгоржатом Тешинском (1370-1413) - ћерком пољског аристократе Пшемислава I Носака (1336-1410).  А Пшемислав је био син принца Казимира од Тешина и принцезе Еуфемије Мазовске, ћерке Марије Галицке и унуке руског краља Јурија I (унукa Данила Галицког)...

__________________________________________________________

       У УКРАЈИНИ покушавају да докажу не само да су потомци древних Сумера и да је Црно море само попунило рупу коју су њихови преци ископали. Сада се `зноје` доказујући да нови председник САД Џо Бајден води порекло и од староруских кнежева Рјуриковича.

       Закачили су се за Бајденово генеалошко стабло које је направио Тим Даулинг који је утврдио да је на прелому између 14. и 15. века непосредни Бајденов предак - барон Симон де Фелбриг (1367-1431), живео у Енглеској.

И Французи се баве америчким родословима

       Био је ожењен Малгоржатом Тешинском (1370-1413) - ћерком пољског аристократе Пшемислава I Носака (1336-1410).  

       Украјинци сада тврде да је Пшемислав био син принца Казимира од Тешина и принцезе Еуфемије Мазовске, ћерке Марије Галицке и унуке руског краља Јурија I (унукa Данила Галицког).

       Прадеда Казимира I био је праунук великог кијевског кнеза Мстислава I - Казимира I Опољског, а бака по мајци Дуренса била је ћерка великог кијевског кнеза Мстислава Владимировича, најстаријег сина Владимира Мономаха.

       Даље у генеалогији су пољскe аристократe  које су биле у неком сродству са династијом Рјурикович. Међу њима су потомци Јарослава Мудрог, Владимира Великог, Свјатополка II, Владимира Свјатославовича и других принчева.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари