Човић: Ако Бошњаци не желе да БиХ доживи судбину Југославије – морају знати да истиче време за договоре

„БИЋЕ НАМ СВИМА ЛАКШЕ СА ФОРМУЛОМ РАВНОПРАВНОСТИ ТРИЈУ НАРОДА“

* „Очекујем да је реално током маја усагласити оно што је могуће. Наш став је јасан. Тражимо отклањање свих облика дискриминације“

__________________________________________________________

       БОШЊАЦИ - ако желе очувати БиХ, како не би доживјела судбину бивших заједница - онда је вријеме за договоре, а Хрвати су партнери са којима се може разговарати у БиХ, рекао је председник ХДЗ БиХ Драган Човић.

       Он је истакао да је уверен да ће бошњачка страна учинити све да се Федерација БиХ трансформише као доминантно ентитет Бошњака у врло практичном смислу.

       „Биће нам свима лакше када прихватимо формулу равноправности трију народа", рекао је Човић за "Вечерњи лист", издање за БиХ, и додао да је бошњачка страна свесна опасности потеза које повлачи.

       Човић је поручио да БиХ има своју будућност и да његов оптимизам није пресушио, али уз уважавање равноправности трију конститутивних народа.

       Говорећи о изменама Изборног закона, Човић је рекао да ХДЗ тражи измене у начину бирања Дома народа и Председништва БиХ кроз легитимно представљање.

       „То можемо ријешити тако да измијенимо Изборни закон уз ограничене измјене Устава ако би измјене ишле у том смјеру", рекао је председник ХДЗ БиХ.

       Човић је најавио да ће после васкршњих празника бити одржани састанци, којима би се, уз званичнике САД и ЕУ, придружили представници међународних организација које могу правно помоћи.

       „Очекујем да је реално током маја усагласити оно што је могуће. Наш став је јасан. Тражимо отклањање свих облика дискриминације", поручио је Човић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари