Човић: У подељеној БиХ пуно ствари не функционише - Додик на то с правом указује

„НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ХРВАТИ 2022. МОЋИ ДА БИРАЈУ СВОЈЕ ПРЕДСТАВНИКЕ НА СВИМ НИВОИМА“

*  Српски члан Председништва БиХ рекао  да се Хрвати спремају да за две године бојкотују опште изборе у БиХ и да је трећи ентитет могућ када би га Хрвати тражили

______________________________________________________________________

       ДРАГАН Човић, председник ХДЗ БиХ, изјавио је данас да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик с правом указује на пуно ствари које не функционишу у подељеном друштву, односно БиХ, и да дуго година причају о томе како направити функционалнију БиХ у којој ће се три народа осећати своји на својем у сваком делу земље.

       Човић је то рекао новинарима у Мостару коментаришући Додикову изјаву да се Хрвати спремају да за две године бојкотују опште изборе у БиХ и да је трећи ентитет могућ када би га Хрвати тражили.

       „Што се тиче избора 2022. године, ми стварамо све предуслове да у првих шест месеци наредне године у парламенту завршимо измене изборног законодавства, које ће апсолутно осигурати и легитимно представљање три конститутивна народа, тако да не видим ниједан разлог да данас, две године до општих избора, размишљамо о томе", рекао је Човић.

       Он истиче да Додик има огромно искуство и да предвиђа могућу ситуацију да трећи народ неће прихватити ове промене.

       Човић је изразио уверење да ће доћи до измена Изборног закона и да ће избори 2022. године бити нормално организовани, те да ће Хрвати моћи да бирају своје легитимне представнике на свим нивоима власти, као и да ће Централна изборна комисија БиХ бити изабрана у складу са законом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари