Човић: Бакире, није свеједно шта ће Вучић рећи о БиХ

ОЦЕНИО ДА СУ НЕКОРЕКТНИ ИЗЕТБЕГОВИЋЕВИ КОМЕНТАРИ ЊЕГОВОГ И ДОДИКОВОГ БОРАВКА У БЕОГРАДУ

* «Бенефити нашег састанка са Вучићем су велики. Толико смо ствари спустили на земљу и себи олакшали. Нама је заједничко да желимо европски пут. За разлику од нас, Вучић може отићи на сваку свјетску дестинацију, и иде. Састаје се с предсједником САД, не тако давно с предсједником Француске и канцеларком (Ангелом) Меркел»

* «Наша три сусједа су основа наше унутрашње стабилности. Ако то потцијенимо, имамо озбиљних проблема»

__________________________________________________________________

       ЗАМЕНИК председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић изјавио је да је његова посета Београду договорена на састанку Колегијума Дома народа, на којем су били Бакир Изетбеговић и Никола Шпирић.

       Човић је рекао да су због тога некоректни Изетбеговићеви коментари његовог и састанка српског члана Председништва БиХ Милорада Човића са председником Србије Александром Вучићем јуче у Београду.

       «Али, без обзира на то, ја сам се са Вучићем могао састати на некој дестинацији, не као представник власти, већ као представник политичке опције којој припадам. Али, била је најважнија намјера", рекао је новинарима у Тузли Човић, који је и председник ХДЗ БиХ.

       Човић је поручио да ће гласно говорити о томе како би БиХ требало да буде организована, а не како би то неко други желео.

       "Моја мјера организованости је Устав БиХ и ништа више од тога", истакао је Човић.

       Према његовим речима, бенефити јучерашњег састанка са Вучићем су велики.

       «Толико смо ствари спустили на земљу и себи олакшали. Нама је заједничко да желимо европски пут. За разлику од нас, Вучић може отићи на сваку свјетску дестинацију, и иде. Састаје се с предсједником САД, не тако давно с предсједником Француске, канцеларком (Ангелом) Меркел... Није свеједно шта ће Вучић рећи о БиХ", нагласио је Човић.

       Он је оценио да се БиХ мора концентрисати на суседство.

       «Наша три сусједа су основа наше унутрашње стабилности. Ако то потцијенимо, имамо озбиљних проблема. Вјерујем да је и ово један од начина комуникације", рекао је Човић.

       «Желим да Хрватска, Црна Гора и Србија буду прави сусједи и да дођемо сви тамо гдје је Хрватска већ извјесно вријеме. Морамо испунити много ствари да бисмо догодине добили кандидатски статус за ЕУ, а сигурно то не можемо остварити без наших пријатеља", закључио је Човић, који је у Тузли боравио поводом обeлежавања 30 година деловања ХДЗ-а на том подручју.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари