Човић: БиХ ће дестабилизовати свако нарушавање дејтонске равноправности три народа

„У СВИЈЕТУ СУ ПРЕПОЗНАЛИ ДА ДИСКРИМИНАЦИЈА ХРВАТА НЕ МОЖЕ ДОНИЈЕТИ НИШТА ДОБРО“

* „Подлијегање уличним притисцима и пријетњи насиљем, указао је лидер ХДЗ-а, до краја би нарушили вјеродостојност институције високог представника

_______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Хрватског народног сабора (ХНС) БиХ Драган Човић изјавио је да очекује да ће Кристијан Шмит донети коначну одлуку којом ће изменити Устав Федерације БиХ и Изборни закон БиХ у складу са пресудом Уставног суда БиХ.

       Он је навео да та одлука треба да обезбеди равноправност конститутивних народа и њихово легитимно представљање, што је све и потврђено Споразумом из Мостара пре две године, саопштено је из ХНС-а.

       Човић је истакао да свако нарушавање централног Дејтонског принципа равноправности води ка нежељеној дестабилизацији земље.

       Подлегање уличним притисцима и претњи насиљем, указао је лидер ХДЗ-а, до краја би нарушили веродостојност институције високог представника.

       „Општи је дојам да су најважнији представници међународне заједнице препознали да систематска дискриминација хрватскога народа не може донијети ништа добро БиХ", навео је Човић.  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари