Човић: Нема услова за октобарске изборе у БиХ, покушали су да разграде ФБиХ

ЛИДЕР ХДЗ-БиХ О ПРОПАЛИМ ХРВАТСКО-БОШЊАЧКИМ ПРЕГОВОРИМА О  ИЗБОРНИМ УСЛОВИМА

* Навео да су јуче Хрвати били спремни на три, четири врло јасна уступка: „Рекли смо да не може више, да се не може рушити БиХ на начин да се кључни обриси Дејтона сруше кроз ФБиХ

__________________________________________________________

       АПСОЛУТНО нема услова да се организују општи избори у БиХ у октобру након што су пропали преговори о реформи изборног законодавства, рекао је председник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

       - То доживљавам као брутални удар на БиХ у смислу актуелне политичке ситуације у БиХ, али и када гледамо окружење. Неке ствари које смо сложили можда нам могу послужити за даљи договор, а онима који су покушали разградити ФБиХ у организационом смислу поручујем да нису сада успјели и да неће никад успјети - поручио је Човић.

       Нагласио је да ће информисати све о напору који је дао да се реториком, понашањем и промишљањем очувају БиХ и мир те да су дали шансу квалитетном политичком договору.

       Тврди да су јуче Хрвати били спремни на три, четири врло јасна уступка.

       - Неко је то звао блокадом, ја бих рекао да буде функционалнија БиХ, међутим на њихово изненађење, СДА, нису мислили да ћемо то дати. Кад смо ми то дали ишли су даље, онда смо рекли да не може више, да се не може рушити БиХ на начин да се кључни обриси Дејтона сруше кроз ФБиХ - рекао је Човић.

       Додао је да су говорили о томе како решити питање именовања Владе ФБиХ без било каквих могућности да неко зауставља тај процес.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари