Човић: Од 2022. Бошњаци нам више неће наметати Комшића за члана Предсједништва БиХ

„ВЕЋИНСКЕ БОШЊАЧКЕ СТРАНКЕ ЖЕЛЕ ДА НАСТАВЕ СА ПРАКСОМ ПРЕГЛАСАВАЊА ХРВАТА“

* Нагласио да је његов највећи разлог за оптимизам укљученост представника америчке и европске администрације у рад на изменама изборног законодавства БиХ

__________________________________________________________

        ХРВАТИ ће на општим изборима у БиХ следеће године моћи изабрати свог члана Председништва и делегате у Дому народа без прегласавања, рекао је у Мостару председник Хрватског народног сабора и ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

       Он је уверен да ће током 2021-ве бити измењен Изборни закон.

       Коментаришући недавне наводе председника СДА Бакира Изетбеговића да се с Човићем не може договорити о изборној реформи, лидер ХДЗ-а БиХ је рекао да се ради о политичким играма.

       - Циљ је покушати спријечити договор, оценио је Човић.

       „Нас посебно занима и без тога сигурно нећемо изаћи из ове календарске године, избор чланова Предсједништва и изасланика у Дом народа. Изабрат ћемо их сигурно сљедеће године по закону који ћемо ове године усвојити", рекао је Човић.

       Њему је највећи разлог за оптимизам укљученост представника међународне заједнице у БиХ, америчке и европске администрације.

       „Најважније за мене јест да смо укључили представнике међународних институција који су ове процесе пратили од почетка. Сви потицаји из ЕУ и с америчке стране врло јасно говоре да се овај посао мора завршити с нашим снагама", рекао је Човић.

       По његовим речима, "већинске бошњачке странке" покушавају спречити измене Изборног закона.

       „Жели се 'наставити с праксом прегласавања Хрвата у БиХ'", додао је Човић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари