Колинда: Ако Хрвати у БиХ признају Комшића за свог представника – признаћемо га и ми

„ДОК ГА ХРВАТСКИ НАРОД У БиХ НЕ ПРИЗНА – ОН ЈЕ И ЗА МЕНЕ НЕЛЕГИТИМАН“

         ПРЕДСЕДНИК Хрватске Колинда Грабар-Китаровић изјавила је да хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић јесте легалан, али није легитиман представник Хрвата у БиХ.

        "Етнички представник мора бити и политички представник. На Хрватима је да изаберу. Уколико Хрвати у БиХ признају њега као свог легитимног представника, онда ћемо га признати и ми. Међутим, док год хрватски народ у БиХ то не признаје, он је за мене нелегитиман", рекла је Китаровићева.

        Она је за Н1 истакла да Хрватска штити интересе Хрвата у БиХ и за њих тражи једнака права, да сами бирају своје политичке представнике на свим нивоима.

        Одговарајући на питање да ли ће на почетку другог мандата покренути арбитражу о граници са Србијом, Китаровићева је рекла да је за арбитражу потребно двоје.

        "Неки процеси се одвијају иза затворених врата. Била сам врло јасна када је реч о посети Србији, о односима с председником Александром Вучићем, да немамо о чему разговарати док се озбиљно не почне решавати питање несталих, које је мени дубоко важно питање", истакла је Китаровићева.

        Китаровићева, која је ушла у други круг председничких избора у Хрватској, требало је да  јутрос на Н1 телевизији има сучељавање са противкандидатом Зораном Милановићем, али се он није појавио.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари