Милановић: Нема БиХ без Хрвата, Срба и Бошњака - то је свето тројство!

У МОСТАРУ РЕКАО ДА ЈЕ ОН ПРЕДСЕДНИК СВИХ ХРВАТА, ПА И ОНИХ КОЈИ ЖИВЕ У БиХ  

* Нагласио: „БиХ мора ући у ЕУ на темељима Дејтона и конститутивних народа, па онда - ако се створе услови - нек траже концепт космополитизма

_______________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Хрватске Зоран Милановић изјавио је да је председник свих Хрвата, па и оних у БиХ.

       „Желим бити предсједник свих Хрвата, и Хрвата у БиХ. То је мој зов свијести и савјести. Немамо предрасуде према Србима као агресорима из прошлог рата, ни према Бошњацима“.

       У наставку је нагласио: „Нема БиХ без Хрвата, Срба, Бошњака. То је свето тројство. Да би то успјело морамо се држати договора и обећања. Хрватска је један од гаранта Дејтона. Дејтон је начин да заврши рат и да опстане БиХ".

       Милановић је рекао поптуно исту реченицу као недавно Габријел Ескобар да БиХ тек кад уђе у ЕУ може размишљати о грађанском концепту.

       „БиХ мора ући у ЕУ на темељима Дејтона и конститутивних народа, па онда - ако се створе услови - нек траже концепт космополитизма", додао је.

       „Ми смо заједно, Хрватска војска и војска Армија РБиХ, ослобађали БиХ. Дошавши до Бањалуке, стали смо на амерички миг. Што се побогу догодило да нас сматрате непријатељима", упитао се Милановић.

       Такође, Милановић је истакао да Хрвати, као најмалобројнији народ у БиХ, не желе да буду мањина, иако бити мањина није срамота.

       "За представнике мањина у Хрватској гласају искључиво представници тих народа. Тако је било и у БиХ првих 10 година након потписивања Дејтона. Шта се то догодило у задњих 15 година, о томе ћемо разговарати, али сумњам да ћемо далеко стићи. Ја сам пријатељ БиХ, а Хрватска је пријатељска и братска земља".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари