Вучић и Додик са златним одбојкашицама које „уче нацију како се побеђује“

ПРЕДСЕДНИК ОСС ЗОРАН ГАЈИЋ СЕ ЗАХВАЛИО ШТО ЋЕ ИГРАЧИЦЕ БРЗО ДОБИТИ ПРЕМИЈЕ

* Александар ВУЧИЋ: Хвала вам што сте нам свима показале лекцију на који начин се долази до циља. Хвала за све што сте урадиле, и на срећи коју сте нам пружиле. Ми вас молимо да наш народ још много пута обрадујете, а ми ћемо моћи да вратимо изградњом нових објеката

* Милорад ДОДИК: „Посебно сам поносан што су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић дале печат освајању медаље. Увек нам је драго када у репрезентацији Србије имамо играче са простора Српске. Желим им још успеха

___________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић приредио је данас пријем за женску одбојкашку репрезентацију која је у Јапану освојила Светско првенство и том приликом истакао да је њихов тријумф обрадовао нацију.

         "Победе у Јапану обрадовале су целокупан народ, а када сам видео славље сетио сам се филма 'Злато за одважне'... Злато је за храбре, упорне и оне који никад не одустају. Хвала вам што сте нас научили како се иде до циља", рекао је Вучић.

         Одбојкашице Србије су у суботу у Јапану освојиле златну медаљу на Светском првенству, победивши у финалу Италију са 3:2 у сетовима.

         Вучић је најавио да ће награде за златну медаљу бити исплаћене "брзо и ефикасно", и да ће бити улагања у одбојкашку инфраструктуру у Србији. 

         На поклон је добио лопту са потписима целог тима, па наставио:

         - Хвала вам што сте нам свима показале лекцију на који начин се долази до циља. Хвала за све што сте урадиле, и на срећи коју сте нам пружиле. Ми вас молимо да наш народ још много пута обрадујете, а ми ћемо моћи да вратимо изградњом нових објеката. Честитам капитену Маји Огњеновић и свим играчицама на великом заносу. Поменуо сам поен на 13:12, кад су цела Србија и Република Српска дрхтале, а ви сте биле смирене. Издржале сте, биле уверене да побеђујете - алал вера још једанпут... Надамо се да ћете донети злато и са Олимпијских игара, а ако и не буде, толико сте злата донели овој земљи, да ћемо увек бити задовољни.

         Селектор Зоран Терзић је Вучићу, "пре свега као пријатељу" поклонио златну медаљу, с обзиром на то да је Вучић "пратио сваки меч и знао све детаље утакмица".

         На пријему је био и председник Републике Српске Милорад Додик који је светским шампионкама рекао:

 „Посебно сам поносан што су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић дале печат освајању медаље. Увек нам је драго када у репрезентацији Србије имамо играче са простора Српске. Желим им још успеха“.

Милорад Додик честита Бранкици Михајловић

          Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић је рекао:

         "Хвала председнику Вучићу што ћемо до краја недеље добити премије. Сећам се дана када је то морало да се чека по годину и више дана... Нама то сада много значи".

         Капитен репрезентације Србије Маја Огњеновић рекла је: „Пут до медаље није био лак, али смо срећне када освајамо медаље за наш народ. Осетиле смо подршку народа и она нам је много значила".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари