Центар за матичне ћелије за генетичара Стојковића

    У КРАГУЈЕВЦУ ОД ПРОЛЕЋА 2012. ПОЧИЊЕ ГРАДЊА

  • Центар за матичне ћелије са банком матичних ћелија имаће површину од 10 хиљада квадратних метара и биће изграђен на улазу у Крагујевац из правца Коридора 10
  • Вредност Центра биће око 10 милиона евра, а у опрему ће бити уложено додатних 2,3 милиона евра, саопштио Божидар Ђелић

        КРАГУЈЕВАЦ, (ФоНет) - У Крагујевцу ће у марту 2012. године почети изградња првог Центра за матичне ћелије, којим ће руководити познати српски генетичар Миодраг Стојковић.

        Центар за матичне ћелије са банком матичних ћелија имаће површину од 10 хиљада квадратних метара и биће изграђен на улазу у Крагујевац из правца Коридора 10.

        Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић рекао је у Крагујевцу након отварања међународног симпозијума на Медицинском факултету да ће вредност Центра бити око 10 милиона евра.

        У опрему ће бити уложено додатних 2,3 милиона евра, рекао је Ђелић.

        Потпредседник Владе Србије је на Медицинском факултету у Крагујевцу, заједно са др Миодрагом Стојковићем, отворио међународни симпозијум посвећен матичним ћелијама.

        На Симпозију у Крагујевцу учествују најутицајнији светски стручњаци из те гране медицине који расправљајуи о најперспективнијим основним и клиничким истраживањима која се баве матичним ћелијама и њиховом терапеутском применом.

        Стојковић је том приликом уручио награду од 10.000 долара за најбољег младог истраживача за 2011. пољској научници Еви Ани Мејер Блазејевској.

        Пољакиња је награду добила за научно-истраживачки рад којим се болести предњег дела ока могу лечити матичним ћелијама из корена косе, који је радила на универзитету Ерланген-Нирнберг у Немачкој.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари