Двојица америчких научника тврде да је коронавирус вештачки

СТИВЕН КВЕЈ И РИЧАРД МУЕЛЕР ОТКРИЛИ ДА ИМА УБАЧЕНУ ГЕНЕТСКУ СЕКВЕНЦУ ЦГГ-ЦГГ

* У The Wall Street Journal објавили: „У целој класи коронавируса, која укључује и SARS-CoV-2, никада није постојала комбинација ЦГГ-ЦГГ која би настала природним путем. То значи да уобичајени начин на који вируси стичу нове особине овом случају не функционише“

_____________________________________________________________

       ВИРУС SARS-CoV-2 има генетски низ који природни коронавирус нема, наводи се у чланку др Стивена Квеја и професора физике Универзитета Беркли Ричарда Муелера.

       Њихов чланак са тврдњом да је коронавирус вештачки направљн објавио је утицајни The Wall Street Journal.

       Квеј и Муелер наводе да су у коронавирусу открили секвенцу генома у комбинацији ЦГГ-ЦГГ коју научници користе за повећање заразности и смртности вируса. Овај тандем је из тога извео закључак да је  то је нека врста сигнала да је SARS-CoV-2  направљен у лабораторији.

       Комбинација ЦГГ-ЦГГ је изузетно ретка у природи, а Квеј и Муелер указују  да је природни SARS и MERS  - немају.

       Посебно су нагласили да сам вирус ту секвенцу није могао сам да стекне:

       „У целој класи коронавируса, која укључује и SARS-CoV-2, никада није постојала комбинација ЦГГ-ЦГГ која би настала природним путем. То значи да уобичајени начин на који вируси стичу нове особине овом случају не функционише. Заговорници верзије да се ради о вирусу који је са животиње прешао на људе треба да објасне зашто је SARS-CoV-2  током мутације и рекомбинације изабрао најмање пожељну секвенцу - двоструки ЦГГ“.

       Амерички научници наводе да су SARS и MERS тек после дужег ширења међу људима еволуирали ка својим најзаразнијим формама.

       А да је SARS-CoV-2 дошао до људи у крајње агресивној верзији, а да током првих неколико месеци није имао никакве мутације.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари