Поново истражен меторит Оргеј који је пао на Француску – нови докази да је живот стигао из свемира

ОТКРИВЕНО ЋЕ ПРЕДСТАВИТИ РУСКИ НАУЧНИЦИ А. РОЗАНОВ И М. КАПРАЛОВ И АМЕРИКАНАЦ Р. ХУВЕР

* Михаил КАПРАЛОВ: „И ово је доказ да у свемиру постоји живот. Барем, да је постојао“

___________________________________________________________

       РУСКИ научници ће објавити фотографије фосилизованих древних микроорганизама пронађених унутар метеора Оргеj, који су могли постојати у време настанка Сунчевог система, односно пре формирања Земље.

       Ово је саопштио академик Руске академије наука и један од аутора научне студије Алексеј Розанов. притом је одмах нагласио:

       „Ово није откриће, већ утврђивање чврсте чињенице да је панспермија, односно - доношење живота на Земљу, реални феномен“.

       Према његовим речима, све ће бити представљено светској научној јавности у новембру. Заједно са албумом са фотографијама које ће показати разноликост фосила пронађених унутар једног од чувеног метеора Оргеј који је пао у Француској 1864. године.

       Трагови органских материја у том метеориту почели су да се проналазе готово одмах након његовог пада, али, не верујући својим очима и научним идејама тог времена, објаснили су их небрижљивим руковањем комадима метеорита од стране појединих научника.

       „Много тога је већ пронађено, али из страха од крајњих закључака - то није протумачено како је морало. Да не би били уплашени људи 19-ог века“, рекао је Розанов.

       Од 2015. године, користећи моћан електронски микроскоп, руски научници са Палеонтолошког института Руске академије наука и Института за нуклеарна истраживања направили су висококвалитетне слике „микро ванземаљаца“.

       Коаутор дела је амерички академик Ричард Хувер.

       „Слике које смо добили добро су протумачене, не можете им се противити. Али, неки ће све и даље оспоравати“ – признао је Розанов.

       Он посебно указује да се трагови органских материја налазе у свим угљениковим хондритима - метеоритима насталим из примарне материје Сунчевог система, а да су те материје вероватно постојале и пре тога.

       Тачна старост Оргеја није позната. Неки научници не искључују да је можда врло стар.

       Истовремено, одакле је и како настао живот, ако је постојао пре настанка наше планете Земље, научници још увек не знају.

       Розанов процењује да мало вероватно да ће се скоро утврдити како је на Земљи настао живот.

       Како је објаснио истраживач Михаил Капралов, међу траговима микроорганизама пронађене су и фосилизоване магнетотактике - микроорганизми који могу настати само на објекту са магнетним пољем и водом, односно на планети, а не  унутар комете или на њеној површини.

       Пронађени су и фосили слични кокоидним, штапићастим и нитнастим прокариотима, протистима, алвеолатама - оклопљеним амебама.

       Недавно су у метеориту нађени и трагови једноћелијских алги.

       „Једино што смо у Оргеју први пут пронашли су дијатомеје. То су представници еукариота. Пре тога нису били пронађени у том метеориту“, наводи Капралов.

       Он је уверен: „И ово је доказ да у свемиру постоји живот. Барем, да је постојао“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари