Преко „SoundBeamer 1.0“ можете слушати музику или играти компјтуерску игру без ометања других

УРЕЂАЈ ПРОИЗВЕЛА ИЗРАЕЛСКА КОМПАНИЈА „NOVETO SYSTEMS“

* Примењена је футуристичка аудио-технологијаsound beaming"  (звук који зрачи) која ће се појавити на тржишту око Нове године

_______________________________________________________

       ЗАМИСЛИТЕ свет у којем се крећете и у свом личном мехурићу слушате омиљену музику, играте гласне компјутерске игре, гледате филм или добијате упутства за навигацију у аутомобилу и то без ометања оних који су око вас јер то уопште не чују.

       То је могућност коју доноси  „sound beaming"  (звук који зрачи) нова, футуристичка аудио-технологија израелске компаније „Noveto Systems“.

       Та компанија ће 13. новембра представити десктоп уређај који емитује звук директно слушаоцу без потребе за слушалицама.

       Компанија је агенцији АП дала ексклузивни демо десктоп прототипа свог уређаја „SoundBeamer 1.0“  пре његовог представљања.

       Осећај слушања је као из научно-фантастичног филма.

       Тродимензионални звук је толико близак да вам се чини као да вам је у ушима, док је и испред, изнад и иза њих.

       Израелска компанија очекује да ће уређај имати пуно практичних употреба од омогућавања канцеларијским радницима да слушају музику или конференцијске позиве без ометања других, до омогућавања некоме да игра игру, гледа филм или слуша музику без ометања околине.

       Немање слушалица значи да је могуће јасно чути друге звуке у соби.

       Та технологија користи 3-Д сензорски модул, локализује и прати положај уха шаљући звук путем ултразвучних таласа како би створио „џепове звука" тик поред ушију корисника. Звук се може чути у стерео или просторном 3-Д режиму који ствара звук у простору од 360 степени око слушаоца, навела је компанија.

       Иако концепт "звук који зрачи" није нов, „Новето“ је први лансирао технологију за то, а његов десктоп ће бити први брендирани потрошачки производ.

       Мања, згоднија верзија тог прототипа ће бити спремна за пуштање на тржиште за Божић 2021. године.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари