Атомска подморница „Белгород“ најдужа на свету – носиће „суперторпеда Судњег дана“

ДУГАЧКА ЈЕ 180 МЕТАРА – ЦЕЛИХ 12 ДУЖА ОД АМЕРИЧКИХ ПОДМОРНИЦА КЛАСЕ OHIO

* Постаће први стални носач новог стратешког оружја за одмазду –„Посејдон“ -  коме је намењено да изврши нуклеарни удар на територију противника ако први нападне. Мета би му били највећи приобални градови и индустријски центри противника

* Носиће и беспилотни подводни апарат „Клавесин-2Р-ПМ који је у стању да изводи истраживачке радове на дубини до 6 хиљада метара. На пример: може да открива сензоре туђих подводних система

* Са „Белгорода“ ће кретати и системи „Хармонија“  за подводно осматрање и брзо `сејање` по морском дну сензора за откривање циљева.  У ратно време ће се „Хармонија“ користити унутар „одбрамбених бастиона“ у којима ће дежурати стратешке подморнице крстарице и „Посејдони

________________________________________________________

       РУСКА подморница за посебне намене „Белгород“ припрема се за прво испловљавање.

       На атомски је погон, али то није само најдужа подморница на свету.

       Дугачка је преко 180 метара – целих 11 метара је дужа од досад најдуже руске, а 12 метара дужа од америчке подморнице класе Ohio.

       Pочетком 2000-их у војном врху РФ је  одлучено да „Белгород“ буде носач различитих перспективних подводних борбених система.

"Посејдон"

       Постаће први стални носач новог стратешког оружја за одмазду – суперторпеда „Посејдон“.

       То је, заправо, „оружје Судњег дана“ коме је намењено да изврши нуклеарни удар на територију противника ако први нападне.

       Мета би му били највећи приобални градови и индустријски центри противника.

       Његова нуклеарна експлозија огромне снаге изазиваће и цунамије.

       „Посејдон“ се већ тестира на подморници „Саров“, а моћи ће да се користи и аутономно.

„Клавесин-2Р-ПМ

       Поред „Посејдона“, Русија је већ произвела или форсирано ради на још много подводних роботизованих система.

       Један од њих је беспилотни подводни апарат „Клавесин-2Р-ПМ који је у стању да изводи истраживачке радове на дубини до 6 хиљада метара. На пример: може да открива сензоре туђих подводних система.

       За увежбавање противподморничких операција и камуфлирање и заштиту подморница, Русија је произвела апарат „Сурогат“. То је подводни симулатор са репродукцијом акустичног и магнетног поља.

       Таква техника скреће пажњу непријатеља на лажне циљеве.

       „Белгород“ ће носити и тај апарат, а и систем за подводно осматрање „Хармонија“. То је апарат за брзо `сејање` по морском дну сензора за откривање циљева.

       У ратно време ће се „Хармонија“ користити унутар „одбрамбених бастиона“ у којима ће дежурати стратешке подморнице крстарице и „Посејдони“.

       „Белгород“ ће носити нуклеарних дубоководних станица названих АС-31 Лошарик који ће служити за тражење изгубљене војне имовине, откривање или инсталирање различитих подводних сензора, повезивање или уништавање комуникационих каблова.

       „Белгороду“ ће све ово обезбедити контролу над огромним морским подручјима и смањиће губитак ратних бродова и подморница.

       Многи сматрају да ће увођење у игру „Белгорода“ поморско ратовање издићи на нови ниво.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари