Да ли је Шојгуов заменик Александар Фомин „циљао“ Украјину?

СТЕЈТ ДЕПАРТМАН ЗАЗИРЕ ДА ЋЕ СЕ РУСКО НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ ПОЈАВИТИ У БЕЛОРУСИЈИ

* Руске и белоруске снаге се припрамају за „локализације кризних ситуација не само у сопственим границама одговорности

_____________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ Стејт департман страхује да ће уставни референдум у Белорусији омогућити распоређивање руских трупа, конвенционалних и нуклеарних снага у тој земљи.

       Ово је саопштио неименовани „високи званичник“ дипломатског врха САД. 

       Неколико сати раније је заменик министра одбране Русије Александар Фомин, на брифингу за 98 страних војинх аташеа, рекао да је изненаднa провера реаговања снага Савезне државе, армија Руске Федерације и Републике Белорусије,  тест њихове способности да се одговори  задатку „локализације кризних ситуација не само у сопственим границама одговорности“.

       Према његовим речима, одлуку о провери донели су Владимир Путин и белоруски председник Александар Лукашенка.

       „Ситуација, за коју се спремамо, може настати када снаге и средства регионалне групације неће бити довољни да гарантују безбедност Савезне државее, па морамо бити спремни да је ојачамо“.

       „Са белоруском страном постигнуто је разумевање да ће за општу заштиту бити неопходно укључити сав потенцијал војне организације државе“, нагласио је Фомин у својој изјави.

       Познати руски војни новинар Александар Коц изнео је претпоставку шта би могле да значе Фоминове речи:

       „На брифингу заменика министра одбране Фомина, наравно, посебне важне биле су речи о припреми трупа да да решавају изненада настале задатке локализације кризних ситуација на било ком угроженом правцу. Немојмо бити неискрени – имао је на уму Украјину“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари