Путин: Русија упркос санкцијама учвршћује позиције на светском тржишту оружја

ОТКРИО ЈЕ ДА ЈЕ ТОКОМ 2019. ВЕЋ ПРОДАЛА ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ ЗА 13 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

* На заседању Комисије за војно-техничку сарадњу са другим државама рекао и да су поруџбине руског наоружања на „стабилно високом нивоу који премашује 50 милијарди долара“     

____________________________________________________________________

        УПРКОС санкцијама и непоштеној конкуренцији – Русија је додатно учврстила своје позиције на тржишту оружја – изјавио је  Владимир Путин.

         Руски лидер је на заседању Комисије за војно-техничку сарадњу са другим државама на исту тему још рекао:

        „Експорт нашег наоружања и војне технике наставља да расте. Ове године смо већ купцима из света испоручили продукцију вредну13 милијарди долара, а то је више за преко две милијарде $ него у истом периоду 2018-те“.

        Руски лидер је открио да се поруџбине руског наоружања налазе на „стабилно високом нивоу који премашује 50 милијарди долара“.

        Русија је током 2019-те организовала седам војних изложбу, укључујући Војно-технички форум "Армија-2019", Војно-поморски салон у Санкт-Петербургуи Авио-космички салон МАКС-2019 в Жуковском.

        Потенцијалним купцима су на њима, поред осталог, биле продемонстриране могућности ловца пете генерације  Су-57, десантно-транспортног хеликоптера Ми-38Т, зенитногракетног система средњег дометачетврте генерације  "Викинг", оклопног аутомобила.  

        Путин је затражио да се руским војним фирмама олакша отварање филијала по свету за производњу резервних делова за продато наоружање и војну технику.

       .

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари