Русија почела да тестира прву подморницу која ће носити страшне „Посејдоне“

ПРВИ ЊИХОВ НОСАЧ БИЋЕ ПОДМОРНИЦА „БЕЛГОРОД“, А ДРУГИ – ПОДМОРНИЦА „ХАБАРОВСК“

* Московски војни коментатор – пуковник Виктор Баранец - указује: „Ти апарати су програмирани да се неприметно приближе противничкој обали и да се спусте на морско дно и у њега зарију. И да у том положају чекају команду. Кад команда уследи – апарат ће експлодирати као атомска бомба. То ће изазивати цунами који ће рушити све пред собом – носаче авиона, друге бродове, разарати луке и градове. Тешко да ће неко у наредних сто година смислити нешто што би неутралисало „Посејдоне“!“

__________________________________________________________________

        РАТНА флота Русије почела је да тестира  нуклеарну подморницу „Белгород“ која ће бити први експериментални носач беспилотних подводних апарата „Посејдон“.

        Тестирања ће потрајати још годину и по.

        Ако е буде изненађења, подморница ће бити укључена у састав Ратне флоте.

        Први прави и комплетни носач „Посејдона“ треба да буде нуклеарна подморница „Хабаровск“ која треба да буде поринута у море наредних месеци.

        Њена тестирања ће трајати најмање две године.

        „Хабаровск“ ће моћи да плови брзинама до 32 чвора, да се спушта до 500 метара дубине и да не испловљава до 120 дана.

        Владимир Путин је објавио да ће подводни апарати „Посејдон“ моћи да носе и класични експлозив и ноклеарне главе и да уништавају носаче авиона и обалска утврђења и инфраструктуру.

        Многи војни стручњаци „Посејдоне“ сматрају нуклеарним торпедима које ће носити и лансирати подморнице. Московски војни коментатор – пуковник Виктор Баранец - наглашава:

        „Ти апарати су програмирани да се неприметно приближе противничкој обали и да се спусте на морско дно и у њега зарију. И да у том положају чекају команду. Кад команда уследи – апарат ће експлодирати као атомска бомба. То ће изазивати цунами који ће рушити све пред собом – носаче авиона, друге бродове, разарати луке и градове. Тешко да ће неко у наредних сто година смислити нешто што би неутралисало „Посејдоне“!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари