Русија због НАТО на Балтик пребацила „Кинжале“, а „Искандерима“ наоружала Белорусију

ТЕ ТАКТИЧКЕ РАКЕТЕ ДОМЕТА 500 КИЛОМЕТАРА МОГУ НОСИТИ И НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ

МиГ-31 са "Кинжалом"

* Сва три МиГ-31 са хиперсоничним „Кинжалима“ дислоцирана су на аеродром Чкаловск у Калињинградској области, руској ексклави која се граничи са Литванијом и Пољском. Мнистарство РФ  је прецизирало да ће ти МиГ-ови бити на „даноноћном борбеном дежурству“

_______________________________________________________

       ВОЈНИ врх Русије, иако је заузет сепцијалном операцијом у Украјини, наставља са повећавањем свог „ударног потенцијала“ наспрам НАТО, а и са јачањем стратешког савезника Москве – Белорусије.

       Три МиГ 31 са хиперсоничним пројектилима Кинжал преместио је у Калињинградску област.

       Министарство одбране РФ не крије да је то потез који је повучен у оквиру спровођења додатних мера стратешког одвраћања“.

       Сва три МиГ-31 дислоцирана су на аеродром Чкаловск у Калињинградској области. Руској ексклави која се граничи са Литванијом и Пољском.

       Руско министарство је прецизирало да ће ти МиГ-ови бити на „даноноћном борбеном дежурству“.

       Притом ће – буде ли потребно – садејствовати са ловачким авионима 6. РВ и ПВО и саморнаричком авијацијом Балтичке флоте. 

       Руски војни врх истовремено је почео реализацију обећања Владимира Путина Александру Лукашенку да ће Белорусија добити тактичке ракетне системе Искандер-М који могу да носе и нуклеарне бомбе.

Искандер-М

       Москва на овај начин јача и своју прву западну линију одбране.

       Озбиљни и утицајни амерички специјализовани лист The National Interest оценио је да је Путин пребацивањем система Искандер-М Минск послао сигнал НАТО-у да је Русија спремна да покрије територије савезника својим нуклеарним снагама. И указао:

        „Системи дугог домета ће Белорусији дати могућност да боље обуздава земље НАТО-а. Ово је заправо добитна ситуација и за Москву и Минск“.

       Искандер-М је дизајниран за уништавање циљева на удаљеностима до 500 километара,  авиона и хеликоптера на аеродромима, ракетних система, вишецевних ракетних бацача, далекометне артиљерије, командних места и центара везе.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga   

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари