Шојгу извршио инспекцију руских база Хмејмим и Тартус у Сирији

НЕКОЛИКО САТИ РАНИЈЕ У ХМЕЈМИМ СЛЕТЕЛИ АВИОНИ Ту-22М3 И МиГ-31К (СА „КИНЖАЛИМА“)

* Ту-22М3 је стратешки бомбардер који може да носи 2-4 хиперсонична „Кинжала“ који су 10 пута бржи од звука, а ловац МиГ-31К – један. По проценама, те крстареће ракете могу држати у шаху америчке носаче авиона и у Медитерану и у Ормуском пролазу

* Главни задатак ударних група око америчких носача авиона био је да штите територију САД  од руске (совјетске) стратешке авијације. Са појавом хиперсоничних ракета – носачи авиона су постали слабија страна и погодна мета за руске хиперсоничне ракете од којих САД засад немају одбрану

__________________________________________________________

         МИНИСТАР одбране РФ, генерал армије Сергеј Шојгу, извршио је инспекцију руске ваздушне базе Хмејмим у Сирији.

         Рапорт Шојгуу, који је у инспекцију кренуо усред западних оптужби да ће Русија 16. фебруара извршити "инвазију на Украјину", на командном месту авио-базе поднео је командант руских трупа у Сирији Роман Бердњиков.

         „Министар одбране Руске Федерације, генерал армије Сергеј Шојгу, извршио је инспекцију руске ваздушне базе у сиријском Хмејмиму.

         Бердњиков је говорио о тренутној ситуацији, мерама које су предузете заједно са сиријским оружаним снагама за борбу против остатака међународних терориста.

Ту-22М3

         Након тога, министар одбране је положио венац на бисте хероја Русије који су погинули на извршавању задатака у Сирији.

         Шојгу је разговарао и са руским пилотима далекометних бомбардера Ту-22 и ловаца-пресретача МиГ-31, наоружаних хиперсоничним ракетама „Кинжал“, и поклонио специјалну ваздушну кацигу пилоту са више од 300 летова.

         Неколико сати раније у базу Хмејмим су стигли авиони великог домета Ту-22М3 и МиГ-31К са „Кинжалима“. Они ће учествовати у поморским вежбама међуфлотне групације Ратне морнарице у источном делу Средоземног мора.

         Шојгу је посетио и базу Ратне морнарице Русије у сиријској луци Тартус, где му је извештај о маневрима поднео главнокомандујући Ратне флоте Русије Николај Евменов.

         Ту-22М3 је стратешки бомбардер који може да носи 2-4 „Кинжала“, а ловац МиГ-31К – један.

         По проценама, „Кинжали“ могу држати у шаху америчке носаче авиона и у Медитерану и у Ормуском пролазу.

         Главни задатак ударних група око америчких носача авиона био је да штите територију САД  од руске (совјетске) стратешке авијације. Са појавом хиперсоничних ракета – носачи авиона су постали слабија страна и погодна мета за руске хиперсоничне ракете од којих САД засад немају одбрану.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари