Шојгу увежбава истовремену употребу свих ратних бродова за кризе великих размера

СИНХРОНИЗОВАНИ ПОМОРСКИ МАНЕВРИ У МЕДИТЕРАНУ, ЦРНОМ И БАРЕНЦОВОМ МОРУ

* У маневрима у Црном мору учествоваће и шест великих десантних бродова

* Маневри су - наглашава Василиј КАШИН, директор Центра за свеобухватне европске и међународне студије – и демонстрација чврстине позиција и снаге Русије“

_______________________________________________________

       ОДРЕД од шест великих десантних бродова Ратне морнарице Русије ушао је кроз Дарданеле и Босфор из Медитерана у Црно море. Ради учешћа у маневрима.

       Ово је саопштило Министарство одбране Русије. И прецизирало да се ради о десантним бродовима „Корољев“, „Минск“, „Калињинград“ ,„Пјотр Моргунов“, „ГеоргијПобедоносац“ и „Олењегорски рудар“.

       У маневрима ће учествовати – поред побројаних шест – још више од 20 бродова, ракетних чамаца и других војних пловила руске Црноморске флоте.

       Сви су већ добили наредбу да напусте своје базе.

       Истовремено је и одред ратних бродова руске Северне ратне флоте ушао у Баренцово море. Ради маневара заједно са Арктичком експедиционом групом.

       У „тренирање“ истог биће укључена и групација руских ратних бродова у Средоземном мору.

       Сва три одреда ратних бродова ће увежбавати „интеракцију у заједничком решавању различитих борбених задатака“.    

       У Средоземљу ће у маневрима учествовати безмало двадесет бродова, укључујући две крстарице, фрегате и велике противподморничке бродове. Плус ратно ваздухопловство...

       Маневри су – по договору министра одбране Сергеја Шојгуа и начелника Генералштаба Валерија Грасимова - повезани јединственим планом. Циљ им је увежбавање истовремене употребе бродских формација у случају ризе великих размера.

       Маневри су – наглашава Василиј Кашин, директор Центра за свеобухватне европске и међународне студије – и демонстрација чврстине позиција и снаге Русије“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари