ПЕТКОВИЋ: Тадић капитулирао, ЕУ објавила мапу Србије без Космета

КОШТУНИЦА ЧЕСТИТАО ПУТИНУ И

ОЦЕНИО ДА ЈЕ ЊЕГОВА ПОБЕДА ЗНАЧАЈНА И ЗА ИНТЕРЕСЕ СРБИЈЕ

Петар Петковић

  • ДСС оценила да је влада Србије, уместо што је истакла заставу ЕУ, требало да истакне заставу беле боје, јер, како је рекао „она најбоље сведочи да је политика „Европа нема алтернативу“ доживела крах и капитулацију“

        ПОРТПАРОЛ Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је да је на званичном сајту Европске уније, након што је Србија добила статус кандидата за чланство у ЕУ, објављена мапа Србије без Косова и Метохије.

        „Оног тренутка када је добила статус кандидата, власт је окачила заставу Европске уније, а ЕУ се реванширала Србији тако што је на свом званичном сајту окачила мапу Србије без Косова, где су представљени статистички подаци умањени за простор Косова и Метохије“, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

        Петковић је оценио да влада уместо што је истакла заставу ЕУ, требало да истакне заставу беле боје, јер, како је рекао „она најбоље сведочи да је политика ‘Европа нема алтернативу’ доживела крах и капитулацију“.

        Он је казао да је статус кандидата Србији донео раздор и цепкање државе и да је кандидатура „награда власти за признање Косова са звездицом“.

        „Та звездица треба да посведочи како је власт у Србији била спремна да се одрекне дела сопствене територије зарад кандидатуре“, рекао је Петковић.

        Петковић је казао и да је председник ДСС-а Војислав Коштуница честитао Владимиру Путину поновни избор за председника Русије.

        „Владимир Путин је осведочени пријатељ Србије и српског народа и његова победа је гарант развоја и напретка Русије, а јака и економски стабилна Русија је гарант очувања мира у свету и очувања начела међународног права, имајући у виду принципијелну подршку Русије у одбрани Косова и Метохије“, рекао је Петковић.

        Он је казао да је победа Владимира Путина значајна и за интересе Србије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари