ПОПОВИЋ:Са ЕУ губимо споразум са Русијом о којем машта цела Европа

ДСС: НИЈЕ ТАЧНА ТВРДЊА ВЛАСТИ ДА СУ ИНВЕСТИЦИЈЕ ИЗ ЕУ

УСЛОВЉЕНЕ НАСТАВКОМ ЕВРОИНТЕГРАЦИЈА

Ненад Поповић

  • Тежњама ка дубљим евроинтеграцијама ризикујемо да изгубимо оно о чему цела Европа машта, споразум о слободној трговини са Русијом. А тај споразум, најбољи могући који једна држава данас има у свету, омогућава да се 95 одсто свих роба произведених у Србији извози у Русију без царина и повећава конкурентност српских производа за најмање 20 одсто у поређењу с производима из ЕУ - указао потпредседник ДСС Ненад Поповић
  • Споразум са Русијом омогућава фирмама из ЕУ да буду за 20 до 30 одсто јефтиније ако извозе производе направљене у Србији
  • Србија је изгубила више од 500 милиона евра ненаплаћених царина током последње три године примене Споразума о стабилизацији и придруживању

        ДЕМОКРАТСКА странка Србије  сматра да би наставком погрешне политике евроинтеграција Србија могла да изгуби оно о чему машта цела Европа - споразум о слободној трговини с Русијом, изјавио је потпредседник ДСС-а Ненад Поповић.

        „Тај споразум, најбољи могући који једна држава данас има у свету, омогућава да се 95 одсто свих роба произведених у Србији извози у Русију без царина и повећава конкурентност српских производа за најмање 20 одсто у поређењу с производима из ЕУ“, рекао је Поповић на конференцији за новинаре.

        Он је навео да је тај споразум и шанса да Србија привуче компаније из ЕУ, САД и целог света да инвестирају и производе у Србији и извозе на велико тржиште које обухвата Русију, Казахстан и Белорусију, а у следеће четири године могуће и Украјину.

        „Данас све европске земље хрле на руско тржиште, никада више инвестиција није било у Русију, Белорусију и Казахстан из Немачке, Француске и Америке“, рекао је Поповић.

        „Тежњама ка дубљим евроинтеграцијама ризикујемо да изгубимо оно о чему цела Европа машта, споразум о слободној трговини са Русијом“, рекао је потпредседник ДСС-а.

        Он је истакао и да није тачна тврдња власти да су инвестиције из ЕУ условљене наставком евроинтеграција.

        „То је потпуна неистина, јер бизнису из ЕУ није важно да ли је Србија чланица или кандидат за улазак у ЕУ, него привредни амбијент, сигурност њихових инвестиција, економски развој Србије и најбољи могући споразум који имамо са Русијом, а који им омогућава да буду за 20 до 30 одсто јефтинији ако извозе производе направљене у Србији“, рекао је Поповић.

        Он је поновио да је Србија изгубила више од 500 милиона евра ненаплаћених царина током последње три године примене Споразума о стабилизацији и придруживању, као и да је циљ ДСС-а политичка неутралност.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари