Саучесници у убиству Шешеља биће Савет безбедности УН и Тадић

ПОТПРЕДСЕДНИК СРС ДРАГАН ТОДОРОВИЋ

О ИЗБОРНИМ АМБИЦИЈАМА СТРАНКЕ И ХАГУ

  • Савет безбедности је основао Хашки трибунал и он ће бити саучесник у убиству Војислава Шешеља. Ту нема никакве дилеме ни сумње. Али, такође ће саучесник бити и Влада Републике Србије и Борис Тадић као њен председник
  • Тачно је да се у СРС потписују уговори са кандидатима за посланике. Потписују се две бланко менице на 10 милиона динара
  • Убеђен сам да ће многе странке прихватити такав начин регулисања односа са посланицима, јер су свесни ситуације у којој ће се наћи будући састав парламента. То ће бити буквално политичка пијаца, где ће се посланици куповати малтене од гласања до гласања

         СРПСКА радикална странка ће у ову предизборну кампању ући пуном снагом како би покушала да убеди што већи број грађана да јој укажу поверење, јер смо странка која ће у највећој мери испунити очекивања грађана Србије.

         Наше главне теме биће: борба за суверенитет и интегритет Србије, учинити све што је у нашој моћи да покренемо супротан процес од овога у коме је сада Косово и Метохија, а то је враћање јужне покрајине у уставни поредак Србије. Иако ту тему покушавају да маргинализују на сваки могући начин, а да неке друге теме наметну, за нас ће Косово и Метохија бити једна од најважнијих ствари.

         СРС ће инсистирати и на економском и социјалном опоравку. СРС се од оснивања програмски залаже за сарадњу са земљама као што су Русија и Кина и то види као једини излаз и могућност да Србија изађе из социјалне и економске беде. У складу са тим, јасно стављамо до знања да не желимо да уђемо у ЕУ, да је то погубан пут који је Србију у доброј мери довео у ову ситуацију у којој се налазимо.

         Посебно је важно ћемо ћемо учинити све да покренемо производњу. А, у погледу индустрије и производње, видећете, Србија је спаљена земља. То је учињено у ових последњих 12 година. У оквиру нашег економског програма, пољопривреда ће имати значајан део, јер смо сигурни да је пољопривреда једна од грана која може битно да допринесе извлачењу Србије из ове ситуације у којој се налази, посебно из ситуације у којој се налази српски сељак.

         Дајемо обећање да ћемо се жестоко борити против криминала и корупције. Знамо и свесни смо да су то рак ране српскога друштва. У криминал и корупцију су уплетени највиши државни органи органи и функционери тих органа. Између осталог, резолуција из јануара у Савету Европе ставља на прво место проблема у Србији управо криминал и корупцију.

         Грађани су сигурни да смо ми једина странка која озбиљно може са овим да изађе на крај, јер за српске радикале нема ниједне ствари која би указивала на то да смо, за време када смо били на власти, злоупотребили власт и искористили је за неко лично или колективно богаћење.

         То су, углавном, теме које ће бити доминантне у нашој кампањи. Верујем да ће грађани Србије у нама препознати странку која ће успети да оствари њихове тежње. Посебно је важно што ће грађани веровати у оно што ми говоримо. Јер смо ми, за разлику од многих других на политичкој сцени, људи који говоре оно што мисле, а што говоре то и раде. Сигуран сам да ће поверење грађана према нама зато бити веома велико.

         Сви сте били сведоци да се потврдило оно што смо говорили, нарочито интензивно у последњих годину дана: да Хашки трибунал покушава да убије Војислава Шешеља зато што за њих не постоји апсолутно ни један једини излаз.

         Схватили су да је завршна реч Војислава Шешеља завршни ударац за хашке тужитеље, судије и хашку институцију која је потпуно разобличена. Шешељ је  доказао да је то политичка институција формирана од САД, како би потпуно прикрила злочине почињене према српском народу, а српски народ прогласили за злочинце. И, хтели су да то тако остане трајно. Да није било Војислава Шешеља у Хашком трибуналу, можда би они и успели да то остваре.

         Али, није им успело захваљујући његовој борби, захваљујући томе што је свесно, од момента када је 2003. стигао у Хаг, све подредио само једној ствари - суду историје. Није га интересовало шта ће одлучити Хашки суд, да ли ће то бити једна година, десет или доживотна робија. Није га интересовало! Он је био спреман да се и по цену живота избори за могућност да саопшти истину свету о Србији и добровољцима СРС. То је и успео.

         Последњи покушај убиства Шешеља је био непосредно пред његову завршну реч. Зато је она морала да буде померена за један дан. Апарат који му је уграђен, и који је контролисан споља, изазвао је шест електрошокова и тиме угрозио Шешељев живот.

         Сад се поставља питање: шта ради свет. Шта ради наша држава? Шта раде многи борци за људска права када је реч о Војиславу Шешељу? Шта ради Савет безбедности?

         Знате, Савет безбедности је основао Хашки трибунал и он ће бити саучесник у убиству Војислава Шешеља. Ту нема никакве дилеме ни сумње. Али, такође ће саучесник бити и Влада Републике Србије и Борис Тадић као њен председник. Војислав Шешељ је невин човек, који се налази у Хашком трибуналу и обавеза државе Србије је да учини све да заштити његов живот.

         Нажалост, као што смо сви имали прилике да видимо, сем неких појединаца, држави Србији то не значи ништа. Они су све који су отишли у Хаг, први прогласили кривцима и злочинцима. Ћуте и не реагују док се у Хагу дешава нешто најстрашние за Србију. Тамо суде Србији и покушавају да во вјеки векова осуде српски народ за наводне злочине који су почињени на овим просторима

         Новинар: Ко ће бити кандидат за градоначелника и шта ће бити програм?

         Тодоровић: То ће бити Немања Шаровић, председник градског одбора.

         Новинар: Да ли је тачно да кандидати за посланике СРС потписују менице као гаранцију да неће после избора прећи у другу странку, други посланички клуб?

         Тодоровић: Тачно је да се у СРС потписују уговори са кандидатима за посланике. Потписују се две бланко менице на 10 милиона динара. Убеђен сам да ће многе странке прихватити такав начин регулисања односа са посланицима, јер су свесни ситуације у којој ће се наћи будући састав парламента.

         То ће бити буквално политичка пијаца, где ће се посланици куповати малтене од гласања до гласања. Прво куповање ће настати већ на почетку када се буде формирала владајућа већина. Ви сте свесни чињенице да је од 1993. пракса свих владајућих већина у Скупштини Србије, сем у времену када је у власти учествовала СРС, значи од 1998. до 2000, ни један једини посланик није променио своје боје, а уколико је постојала, таква оставка је била и активирана. Ми смо свесни те ситуације. Зато смо прибегли овом начину, да покушамо да заштитимо странку и Скупштину Србије од људи који су спремни да се продају зарад личног интереса.

         Реч је о 10 милиона динара. Мислимо да је то објективно. Свака странка улаже огромна средства у кампању и ангажује снаге на терену, логистику и слично. То појединац не би могао да финансира. То може искључиво странка. Та цифра је адекватна средствима која странка улаже и примерена је посланичкој функцији. Свако ће размислити пре него што промени табор у току функционисања парламента. Зато смо ушли у овај чисто правно-облигациони однос, који нема везе са политиком. Ово је однос између странке са једне стране и посланика са друге.

         Што се тиче полагања заклетве у цркви, мислим да је то једна од најважнијих ствари за човека који има морал. Међутим, видели сте, нажалост, таквих људи је све мање. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари