ВУЧИЋ: Владу СНС ће изабрати грађани, а не странци

НАПРЕДЊАЦИ ОЧЕКУЈУ ДА ОСВОЈЕ ВЛАСТ

У  НАЈМАЊЕ ДВЕ ТРЕЋИНА ОПШТИНА

  • ВУЧИЋ: Уверени смо да ћемо у више од стотину општина у Србији имати негде апсолутну власт, негде у сарадњи са будућим коалиционим партнерима
  • ЗОРАНА МИЛАНОВИЋ: Лаж је да је Влада Србије преузела за 1 долар Сартид! Она га је преузела за дугове Сартида који се процењују на око 650 милиона долара, а то надаље значи да опет грађани Србије и генерације које долазе треба да тај дуг врате
  • ВУЧИЋ: (На питање: Да ли је тачно да сте имали извесне контакте са америчком администрацијом и да су вам рекли да нећете имати подршку као нова власт ако евентуално уђете у коалицију са ДСС): Није фер да износим било шта што се у тим разговорима изнесе као идеја, јер ти разговори нису отворени за јавност. Али, сигурно је да ће будућу Владу, у чији састав би ушла СНС, бирати грађани Србије и да је никада неће бирати ниједна страна земља, било да је у питању Америка, Русија, било која земља ЕУ, било ко други, изузев грађана Србије
  • ВУЧИЋ:  Желим сву срећу Фиату, али је заиста одвратан покушај режима да све злоупотреби. Погледајте: све ливаде око Крагујевца су пуне Пунта који не можемо да продамо. Никада нижа продаја није била у Србији него ове године. Мислим да смо 54 Пунта продали од почетка године

        БЕЗ обзира на то какву ће одлуку режим донети - да ли ће да спајају председничке изборе са републичким парламентарним и локалним изборима или не - Српска напредна странка има само један циљ, а то је - победа на свим нивоима и промене у Србији које морају да доведу до већег запошљавања људи, које морају да доведу до системске борбе против корупције и криминала и промена које, на крају крајева, морају да допринесу расту животног стандарда наших грађана.

        Ми ћемо, поред Асоцијације малих и средњих предузећа, поред Коалиције удружења избеглица имати на нашој листи и представнике мањих странака, имаћемо и представнике сељачких и радничких удружења и то ће бити прави широки народни покрет којим ћемо покушати да Србији обезбедимо промене, да за Србију обезбедимо другачији и бољи живот у будућности. Једна од првих ствари коју ћемо урадити биће укидање великог броја агенција, завода, бироа и дирекција.

        Данас се само на агенције издваја 8,27 милијарди динара, а у прошлогодишњем буџету је било 6,9 милијарди.

        Ми мислимо да то можемо да доведемо на испод три милијарде у првој години, са тенденцијом даљег смањивања у наредним годинама. Тиме бисмо оставили значајан део финансијских средстава не за партијско запошљавање већ за стварно запошљавање људи у Србији, посебно за улагање у пољопривреду и прерађивачку индустрију.

         Желим да истакнем да просто молимо медије да нам не измишљају владу, да нам не праве и не измишљају председничке кандидате јер ни о коме одлуке још нисмо доносили. Уосталом, на крају крајева видећете да су промашили. Дакле, молим да више не говоре неистине о томе да смо желели да идемо негде па да неко није хтео да нас прими. Јер, ево ја сам сведок - ја сам тај који контактира са Бриселом, ја сам тај који је свих шест посета до сада уговарао – да никада нисмо били одбијени!

        Увек се радило само о усаглашвању датума - дан, два или три, никада ништа друго! Зашто је некоме потребно да све такве ствари апсолутно измишља? Морам да признам да то не разумем. Схватам панику режима, али уопште не разумем да је могуће да се објави и полуистина, а камоли потпуна лаж. Апсолутна неистина!

        Просто, да не бисмо морали да демантујемо сваки дан, молимо - бар нас питајте има ли икакве истине.

        Очекујемо да СНС на локалним изборима у Србији оствари убедљиву победу и да, после дуго времена, од ДС и СПС преузмемо примат на локалу. Пре свега зато што мислимо да наш концепт децентрализације заслужује много већу подршку, много већу пажњу грађана.

        Уверени смо да ћемо у више од стотину општина у Србији имати негде апсолутну власт, негде у сарадњи са будућим коалиционим партнерима, али ћемо ми бити одлучујући чинилац у најмање стотину од негде 160 општина, у колико рачунамо да ће бити одржани избори. Можда и у мање, у зависности од одлуке Славице Ђукић Дејановић и разуме се градских самоуправа које могу да распишу изборе на Вождовцу и у Земуну, а не морају итд.

        У  најмање две трећина општина очекујемо да имамо власт.

        Нешто више о Фијату и неким економским показатељима рећи ће вам Зорана Милановић.

        МИЛАНОВИЋ: Штета од ванредног стања и гашења, односно рестрикција гашења индустрије Србије биће пола милијарде евра, односно 550 милиона евра. Неко то мора да плати. Односно, плетићемо сви кроз рачуне за електричну енергију, дакле - и наша деца.

        За тих пола милијарде би се направила једна електрана за бар претходне две године, па не бисмо имали такву штету, но ова власт у претходних 10 година није изградила апсолутно ниједан објекат. Није отворила ниједно рудно поље, нити се бавила оним што се зове енергетска ефикасност. Да јесте, ми бисмо данас свакако били енергетски безбедна земља.

        Економија је у расулу и овом земљом данас управљају неодговорни и нестручни људи, да не кажем делом и корумпирани и да је то тако показује наравно један врло неодговоран потез Владе, а то је начин преузимања Сартида. Треба одмах рећи да је Влада врло добро била упозната са тим да ће Ју Ес стил да се повуче из Србије, самим тим је била у обавези да направи озбиљан програм опоравка, односно размишљања како да нађе стратешког партнера.

        Лаж је да је Влада Србије преузела за 1 долар Сартид! Она га је преузела за дугове Сартида који се процењују на око 650 милиона долара, а то надаље значи да опет грађани Србије и генерације које долазе треба да тај дуг врате. Било је много једноставније размишљати на време, наћи стратешког партнера и на тај начин помоћи повериоцима који су итекако погођени.

        Још једна невероватна ствар се дешава ових дана, а то је једна бахата медијска кампања власти и за Фијат и за све оно што се дешава око Фијата.

        Чињенице показују да држава Србије још увек није имала користи од тога. Држава Србија се задужила за страног партнера, за послове које ће обављати у Србији. Каква је то економска политика?

        Ми мислимо накарадна. То није добра економска политика због тога што нас је довела на руб банкрота. Вредност динара је 50 пута мања од вредности такозваног Аврамовог динара.

        ВУЧИЋ: Ово око Фијата звучи као нека неслана шала из претходних избора. Зз исте трикове, некакве монтиране видео-материјале, покушавали су да добију изборе. Али, не вреди им. Промене више нико не може да заустави и џабе им је! Не знам како ће да се односе Тадић и Динкић један према другом, пошто РТС не сме да јави да је Динкић тамо, а ови остали морају да јаве. Сад не знам како ће успети да се договоре - ко је заслужнији за те ванредне економске успехе наше државе.

        Новинар: Да ли је тачно да сте имали извесне контакте са америчком администрацијом и да су вам рекли да нећете имати подршку као нова власт ако евентуално уђете у коалицију са ДСС? Друго питање: да ли сте направили било какав договор (временски) са тужиоцем Радисављевићем око откривања идентитета онога ко се састајао са Луком Бојовићем? Односно, да ли сте му дали неки рок у ком треба да се сазна то?

        ВУЧИЋ: Чудно ми је: ти исти медији су писали да ми немамо разговоре са америчком администрацијом, а сад их одједном имамо. Ми разговарамо са свима у свету. Разговарамо и са Русима, и са Американцима, и са Кинезима, и са Јапанцима, саЕвропљанима. Са свима је комуникација стална.

        Није фер да износим било шта што се у тим разговорима изнесе као идеја, јер ти разговори нису отворени за јавност. Али, сигурно је да ће будућу Владу, у чији састав би ушла СНС, бирати грађани Србије и да је никада неће бирати ниједна страна земља, било да је у питању Америка, Русија, било која земља ЕУ, било ко други, изузев грађана Србије. И то је ствар коју вам са сигурношћу могу рећи.

        Што се тиче другог питања, у суботу сам имао дуг, отворен разговор, не лак разговор наравном са господином Радисављевићем. Он је добио све информације неопходне за случај који сам покренуо. Тражили су допуну информација, тражили су тачно не само име човека који је ту информацију пружио већ - којом приликом, на који начин. Ја сам све те информације доставио. Понашао сам се у складу са законима и правилима ове земље, одговорно и озбиљно.

        Мислим да данас сви у Србији виде да се нисам играо и да ни на који начин нисам желео да злоупотребим своје сазнање у политичке сврхе. Напротив, сложили смо се, иако је он у томе верзиранији, да би откривање имена доносиоца те информације, (дакле, како сам ја успео да сазнам), представљало значајну опасност за његов живот. Или, како је то тужилац навео, угрожавање физичке безбедности или физичког интегритета тог лица или више лица. То је ствар око које смо се сагласили.

        Новинар: Како коментаришете информације, које су пренели италијански медији, да се у самој Италији затварају два од пет погона Фијата из Торина и да је модел 500л, који ће нама бити представљен, практично довезен из Торина, а не из Крагујевца, како су га већ годинама најављивали. Шта ви кажете на то?

        ВУЧИЋ: Ми не желимо нашој земљи лоше да бисмо се играли и да бисмо се радовали нашим мукама или мукама наших власти. Ми бисмо желели да цео тај пројекат успе. Ми бисмо волели да то буде једно од најпрофитабилнијих и најбољих предузећа, не само у Србији већ и у Европи.

        Оно што нама смета и што чини ми се вређа здраву памет, вређа логику обичног, нормалног човека, јесте чињеница да то раде да би злоупотребљавали у изборној кампањи. Дакле, не знам све чињенице и нисам светски експерт за Фијат, али оно што видим да се дешава кад наложе свима, сад морате да показујете видео-презентацију Фијата која је пуштана ту и ту, а тај аутомобил ће ваљда доћи на тржиште тек у септембру или октобру, зато што мисле да по истој матрици као што су пре 4 године добили изборе могу да добију и ове изборе. Само не разумеју да је рок употребе истекао!

        Дакле, желим сву срећу Фиату, али је заиста одвратан покушај режима да све злоупотреби. Погледајте: све ливаде око Крагујевца су пуне Пунта који не можемо да продамо. Никада нижа продаја није била у Србији него ове године. Мислим да смо 54 Пунта продали од почетка године. Извињавам се ако сам промашио за 2 или 3.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари