БОЈИЋ: Брамерцова изјава је злочин, медицина забрањује Шешељев повратак у Хаг

„БИО СПРЕМАН ЗА ПОЧЕТАК ХЕМОТЕРАПИЈЕ, А ОНДА ЈЕ СТИГАО ЗАХТЕВ

ДА СЕ ВРАТИ У ПРИТВОР“

Др Милован Бојић

  • Шеф лекарског конзилијума Милован БОЈИЋ: Евентуални повратак Војислава Шешеља у Хаг представљао би убиство са умишљајем

        ШЕФ докторског конзилијума за лечење Војислава Шешеља Милован Бојић изјавио је у среду да је здравствено стање лидера радикала додатно погоршано појавом метастаза на јетри и да би његов евентуални повратак у Хаг представљао убиство са умишљајем.

        Представљајући податке о здравственом стању лидера радикала, Бојић је на конференцији за новинаре подсетио да је Шешељу у клиничком центру Броново у Холандији, у децембру 2013. године дијагностификован карцином дебелог црева.

         „Здравствено стање Војислава Шешеља је додатно погоршано појавом метастаза на јетри. Он је уз то и озбиљан срчани болесник, срчана функција му је знатно погоршана, све мање се креће и од момента повратка у Србију, има константно повишену телесну температуру која не пада испод 37.3 степена", казао је Бојић на конференцији у Београду.

        Према његовим речима, захтев Хашког тужилаштва за враћањем Шешеља у притворску јединицу Трибунала представља „невиђени апсурд, који долази баш у тренутку када председник Српске радикалне странке треба да започне најинтензивнију терапију".

         „Пре три недеље је све било спремно за почетак хемотерапије а онда је стигао захтев да се он врати у Хаг. Главни тужилац Трибунала Серж Брамерц чини злочин када каже да је Шешељево здравље ирелевантно и да неће трпети његовим повратком у Хаг. Ако Шешељ буде враћен тамо, он неће примати ни хемотерапију ни основне лекове. Са медицинског становишта, њему нема повратка у Хаг“, оценио је Бојић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари