Брамерц тражи да се Шешељ одмах врати у хашки притвор

ТРАЖИ НАЈХИТНИЈЕ УКИДАЊЕ ОДЛУКЕ О ПРИВРЕМЕНОМ ОСЛОБАЂАЊУ

Серж Брамерц

  • Хашко тужилаштво оценило да је Шешељево здравствено стање „ирелевантно за спровођење одлуке“ и да „не може спречити спровођење одлуке“, jер његово здравље не би требало да трпи „никакву штету од његовог повратка у Хаг“

        TУЖИЛАШТВО jе данас упутило Жалбеном већу Хашког трибунала хитан предлог за извршење одлуке о укидању привременог ослобађања Воjислава Шешеља, саопштено jе из Tрибунала.

        Tужилаштво jе у предлогу, коjи jе потписао главни тужилац Серж Брамерц, затражило од Жалбеног већа да наложи Претресном већу да опозове одлуку о привременом пуштању у року од jедног дана од дана одлуке о овом предлогу.

        Подсећаjући да jе 30. марта Жалбено наложило Претресном већу да „одмах“ изда налог за опозивање привременог ослобађања и наложи му да се врати у притворску jединицу, Tужилаштво наводи да две седмице после тога Претресно веће ниjе спровело одлуку Жалбеног већа.

        Oдлука Жалбеног већа била jе недвосмислена, наводи Tужилаштво, додаjући да Претресном већу ниjе остављено право да одлучуjе да ли ће опозвати привремено ослобађање или период времена у ком ће то учинити.

        Mеђутим, како се истиче, Претресно веће jош ниjе спровело одлуку и уместо тога, чекало jе десет дана пре него што jе било шта предузело и потом само наложило Секретариjату да му прибави медицинске информациjе о Шешељевом здрављу.

        Tужилаштво оцењуjе да jе то „неоправдано одлагање недвосмисленог налога Жалбеног већа“ и додаjе да jе Шешељево здравствено стање „ирелевантно за спровођење те одлуке“ и да „не може спречити спровођење одлуке“, jер његово здравље не би требало да трпи „никакву штету од његовог повратка у Хаг“.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари