Хашки трибунал затражио од Шешеља да се у року од три дана изјасни о враћању у притвор

ЛИДЕР РАДИКАЛА МОЖЕ ДА ОДГОВОРИ „АКО ЖЕЛИ“,

ОД ЊЕГОВОГ ЛЕКАРСКОГ ТИМА ЗАТРАЖЕНИ „ПАПИРИ“

Др Војислав Шешељ

        АПЕЛАЦИОНО веће Хашког трибунала позвало је одбрану Војислава Шешеља да се у року од три дана изјасни о захтеву Тужилаштва да хитно буде примењена одлука апелационог већа да он буде враћен у судски притвор са привремене слободе у Србији.

        Позив апелационог већа донет је у среду, а рок ће почети када позив буде уручен Шешељу. Према документу, Шешељ може одговорити на захтев Тужилаштва, „ако то жели“.

        Апелационо веће је 30. марта наложило првостепеном већу Трибунала које је судило Шешељу, да „сместа“ опозове своју одлуку о привременом ослобађању лидера Српске радикалне странке, зато што је он изјавом да се неће добровољно вратити пред Трибунал прекршио један од два основна услова за боравак на привременој слободи.

        Расправно веће председавајућег Жана-Клода Антонетија (Jean-Claude Antonetti) није, међутим, поступило по налогу апелационог већа, већ је, 10. априла, од лекарског тима који Шешеља лечи у Србији затражило документацију о његовом тренутном здравственом стању.

        Лидер Српске радикалне странке у притвору Трибунала био је од 24. фебруара 2003. када се добровољно предао. Суђење је почело 2007., а изрицање пресуде било је заказано за октобар 2013., али је одложено због изузећа судије.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари