ШЕШЕЉ ХАГУ: Брамерц само понавља оцене мојих вишедеценијских политичких противника

ЛИДЕР СРС ОДГОВОРИО НА ЗАХТЕВ ТУЖИОЦА ХАШКОГ ТРИБУНАЛА ДА СЕ ПОВУЧЕ ОДЛУКА О ЊЕГОВОМ ПРИВРЕМЕНОМ ПУШТАЊУ НА СЛОБОДУ

Др Војислав Шешељ

        ХАШКИ оптуженик, председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ, оценио је да је главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц у поступку против њега „прихватио да буде политички инструментализован од бриселске администрације и хрватских политичара“.

        Шешељ је то навео у одговору на захтев тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца да се повуче одлука о његовом привременом пуштању на слободу.

        У одговору, објављеном у Хашком суду, председник СРС и његов правни тим су оценили да је Брамерц у том захтеву, заправо пренео оцене и ставове „Шешељевих вишедеценијских политичких противника“.

        Шешељ је из хуманих разлога, због болести, пуштен из притвора Хашког трибунала, а у Београд је стигао 12. децембра, али је главни тужилац затражио да се повуче одлука суда о Шешељевом пуштању на слободу.

        Он је био у притвору Трибунала од 24. фебруара 2003. када се добровољно предао, одмах пошто је против њега обелодањена оптужница за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари