Шешељ поднео захтев да „као грађанин“ присуствује седници Скупштине Војводине

ОБЕЋАО ДА БИ „СЕДЕО НА ГАЛЕРИЈИ“ И НЕ БИ СЕ МЕШАО

У ТОК РАСПРАВЕ О БУЏЕТУ ПОКРАЈИНЕ ЗА 2015.

Др Војислав Шешељ

        ПОТПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Милорад Мирчић очекује да ће председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор одобрити лидеру СРС Војиславу Шешељу и њему да као грађани присуствују сутрашњем заседању покрајинског парламента.

         „Не видим ниједан разлог да нам Пастор не одобри присуствовање сутрашњој седници Скупштине АПВ, јер њен пословник у члану 219 јасно каже да је грађанима дозвољено присуство седницама, уколико су оне јавне. Ако Пастор, Шешељу и мени не одобри присуство на седници, биће то дискриминација грађанина Србије“, рекао је Мирчић на конференцији за новинаре.

        Он је најавио да ће, уколико њима не буде одобрено присуство седници, лидер СРС-а одржати конференцију за новинаре испред зграде Скупштине АП Војводине или у страначким просторијама у Новом Саду.

        Мирчић истиче да Шешељ и он својим присуством ни на који начин не би реметили седницу покрајинског парламента, јер би седили на галерији Велике сале покрајинске Скупштине.

        Он тврди да је буџет Војводине за наредну годину основни разлог присуствовања лидера и потпредседника СРС-а сутрашњој седници.

         „Реч о документу који умногоме опредељује финансијски положај Војводине у наредној години, а тиме и економски положај њених грађана. Посланици СРС-а ће иначе напустити салу кад се буде изгласавао буџет, јер је он у много чему мањкав и није у корист, ни грађанима, ни самој Покрајини“, рекао је Мирчић.

        Шешељ и Мирчић су у четвртак, 18. децембра, предали захтев у писарници Скупштине АП Војводине да као грађани присуствују седници.

        Седница Скупштине АП Војводине почеће сутра у 10.00 часова, а главна тема посланичких дискусија биће буџет Војводине за 2015. годину.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари