ШЕШЕЉ: Уместо Лончара трансплантације јетре изводе лекари из Хрватске

ИЗАБРАН ЗА АСИСТЕНТА ИЗМЕЂУ ЧЕТИРИ КАНДИДАТА

ИАКО ЈЕДИНО ОН НИЈЕ ИСПУЊАВАО УСЛОВЕ

Др Војислав Шешељ

  • Лидер СРС Војислав ШЕШЕЉ на страначкој конференцији за медије: Лончар живи у стану од 180 квадратних метара код Белог двора, чији је само формални власник, а заправо један од власника тог стана је Зоран Митровић, сувласник Викторија групе
  • Лончар се промовише као експерт за трансплантацију јетре, иако није извршио ниједну. Уместо њега трансплантације врше лекари из Хрватске, а он само даје изјаве за медије и лажно се представља као члан тог тима
  • Инсистирамо да Есмарк група покаже и докаже да је уплатила 16,7 милијарди динара, или 80,1 проценат од удела, без обзира да ли се ради о куповини или о докапитализацији
  • Уколико не достави доказе о уплати - упозорио је Шешељ - сматраћемо да се ради о пљачки и криминалу и када дођемо на власт приватизацију смедеревске Железаре прогласићемо ништавном, а све учеснике ћемо позвати на одговорност

         „СРПСКА радикална странка примат даје економској и социјалној проблематици и у складу с тим јачамо нашу борбу против криминала и корупције без којих нема економског оздрављења земље и зато данас почињемо са раскринкавањем криминалних радњи министра здравља Златибора Лончара.

        Лончар живи у стану од 180 квадратних метара код Белог двора, чији је само формални власник, а заправо један од власника тог стана је Зоран Митровић, сувласник Викторија групе.

        Интересантне су чињенице о његовом нелегалном избору за клиничког асистента. Изабран је крајем 2012. године, између четири кандидата, од којих једино он није испуњавао услове за избор, јер му тада још није била прихваћена докторска теза.

        Промовише се као експерт за трансплантацију јетре, иако није извршио ниједну. Уместо њега трансплантације врше лекари из Хрватске, а он само даје изјаве за медије и лажно се представља као члан тог тима.

        Узгред, хрватски лекари за сваку такву операцију добијају накнаду од више хиљада евра, и то у готовини, без икаквог трага у благајнама Клиничког центра Србије или РФЗО-а.

        Познато је да Златибор Лончар не говори енглески језик, а на сајту Министарства здравља стоји да је завршио два курса из трансплантације органа у чувеној лондонској болници Хамерсмит, с тим да у тој болници нема докумената о завршеном курсу, као ни потврде о наводном дипломирању.

        Златибор Лончар је често виђен у друштву са Николом Петровићем, директором Електромреже и Александром Ђорђевићем, шефом БИА и са представницима фармацеутских компанија са којима уговарају стављање одређених лекова на листу уз провизију-

        Министар Лончар је заштићен у српским медијима.

        На основу измена услова у тендерској процедури, на шта смо их приморали износећи у јавност информације на конференцији за новинаре 4. децембра 2014, Влада Републике Србије је одустала од свих већ испланираних намера. За откуп документације, који би иначе морао бити могућ истог дана када је тендер расписан, 5. децембра, они додају у текст тендера информацију да се тендерска документација може откупити тек четири дана касније.

        То им је било потребно да би променили текст и усагласили нове услове са већ фаворизованим партнером Есмарком.

        У измењеном тексту тендера кључна ствар је у томе што се ишло на модел продаје удела докапитализацијом.

        Поставља се питање: зашто би држава Србија дотирала додатних 208 милиона евра, када је реч о докапитализацији, а са друге стране власник Есмарка планира инвестицију у висини од само 28 милиона евра у овој години?

        Инсистирамо да Есмарк група мора да покаже и докаже да је уплатила 16,7 милијарди динара, или 80,1 проценат од удела, без обзира да ли се ради о куповини или о докапитализацији.

        Уколико се не доставе докази о уплати, сматраћемо да се ради о пљачки и криминалу и када дођемо на власт ову приватизацију прогласићемо ништавном, а све учеснике ћемо позвати на одговорност“.

        (саопштење Српске радикалне странке)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари