ШЕШЕЉ: Вучићев режим већ пуца по шавовима, крећемо са митинзима чим гора озелени

ЛИДЕР РАДИКАЛА У ЧАЧКУ РЕКАО ДА ОЧЕКУЈЕ ИЗБОРЕ ДО КРАЈА ОВЕ ГОДИНЕ

  • На трибини у Сали скупштине Чачка рекао и ово: Вучићу и Николићу је истекао рок трајања што се види из иступа дипломата са запада и писања страних медија. Трпе притиске у вези заокружења независности КИМ, а када се то заврши биће пуштени низ воду

         РАДИКАЛИ ће на пролеће почети са протестима против актуелне републичке власти, најавио је вечерас у Чачку лидер СРС, Војислав Шешељ на трибини одржаној у сали Скупштине града.

         „Чекамо пролеће да гора озелени и почињемо са митинзима. Ова власт неће издржати још дуго јер пуца по свим шавовима, па очекујемо изборе до краја године”, навео је Шешељ.

         Он је рекао да је почело обнављање и консолидовање редова ове партије од његовог повратка из Хага.

         „Вучићу и Николићу је истекао рок трајања што се види из иступа дипломата са запада и писања страних медија. Трпе притиске у вези заокружења независности КИМ, а када се то заврши биће пуштени низ воду”, оценио је он.

         Шешељ је посебно критиково економску политику Владе, која је, како је рекао, гора од свих претходних што се огледа у задуживању и занемаривању домаће привреде.

         Он се осврнуо и на могућу сарадњу са другим патриотским партијама рекавши да је СРС отворена за постизборне коалиције са свима онима који се противе уласку Србије у ЕУ.

         „Будућност Србије је у чвршћим везама са Русијом, формирању јединственог тржишта, царинске уније и одбрамбеног система са том земљом”, нагласио је Шешељ.

         Он је истакао да остаје при свом ранијем антимонархистичком уверењу јер сматра да је република демократска и цивилизацијска творевина.

         Што се тиче боравка у Хашком трибуналу и процесА који је вођен против њега, Шешељ је изјавио да се ради о политизованом поступку и да та институција има антисрпски карактер.

         „Изазивао сам годинама Хашки суд не би ли ме оптужили, јер сам знао да не могу да ми пришију ниједан ратни злочин. Пресуде које се доносе у Хагу су политичке, процесно мањкаве и са много грешака”, рекао је Шешељ и додао да се неће добровољно враћати.

         „Нека ме хапсе моји саучесници у неделима за која ме оптужују”, закључио је Шешељ.

         Он је уједно вечерас одржао промоцију књига написаних у хашком притвору „Српски народ мора ослободити Републику Српску Крајину” и „Хашко инаугурисање говора мржње”.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари