ШЕШЕЉ: Вучићева кола убрзано крећу низбрдо, СНС је већ испод 40 одсто

ЧЕСТИТАО БОЖИЋ СВИМ СРБИМА РИМОКАТОЛИЧКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ

Др Војислав Шешељ

  • Од половине јануара ћемо сваке недеље раскринкавати по једно министра. Први ће министар здравља Златибор Лончар, ако га Вучић до тада не смени. На реду ће опет бити Александар Вулин, нећемо га никако испуштати, па опет Ивица Дачић, имамо новог материјала
  • На реду ће бити и Велимир Илић - и те како имамо материјал о његовим криминалним радњама док је био у претходном режиму, о његовим криминалним радњама данас  и тако даље
  • Сви електронски медији са националном фреквенцијом су под директном и чврстом контролом Александра Вучића као председника Владе. Та контрола је неформална, али је утолико снажнија. Вучић прибегава и подмићивању појединих новинара да пишу по налозима и жељама режима
  • Режим је фалсификовао резултате истраживања јавног мњења, слагао је јавност да напредњаци имају и даље 51 проценат подршке у становништву. Ми смо сазнали праве резултате. По тим резултатима, напредњаци су већ пали испод 40 процената: имају нешто између 35 и 40 посто.
  • За Српску радикалну странку лажу да је још увек испод цензуса, иако ти њихови подаци показују да су радикали постигли 17 посто
  • Лажу да социјалисти остају на истом нивоу јер су социјалистинагло пали и то само говори колико су напредњаци изненађени, колико су љути због тих резултата

        СРПСКА радикална странка свим Србима римокатоличке вероисповести, свим Србима протестантске вероисповести и свим Мађарима, Словацима, Румунима који живе у Србији, као и припадницима других националних мањина који славе Божић на данашњи дан - честита најрадоснији хришћански празник и желимо да га прославе у миру, а нажалост, не можемо рећи у благостању, јер данас нико у Србији не може да живи у благостању.

        Пошто ћемо следећу конференцију за штампу одржати тек 15. јануара, ми желимо овом приликом свим Србима православне вероисповести и нашој браћи других народа, припадницима других народа православне вероисповести, срећан Божић са традиционалним поздравом: Мир божији Христос се роди - Ваистину се роди!

        Ми желимо свим грађанима Србије и целом српском народу срећну Нову годину. Желимо му да та година буде година коначне промене власти у Србији, рушења прозападног издајничког режима и успостављања новог, патриотског, радикалског, који ће једини бити у стању да сачува српске националне интересе, да опорави српску привреду и успостави социјално благостање.

        Пред нама је тешка борба да то постигнемо, али само они који су одлучни, који су храбри, који су способни, који су спремни да преузму на себе одговорност и ризик који та борба доноси могу да рачунају на победу.

        Српска радикална странка, наравно, не одустаје од обећања да ће откривати све криминалне афере везане за садашњу власт и власти пре њих и овога пута вам наговештавамо да ћемо од 15. јануара сваку конференцију за штампу посветити криминалним аферама појединих министара из Владе Републике Србије.

        Дакле, посебне конференције ће бити посвећене Велимиру Илићу, Ивици Дачићу, Златибору Лончару и свим осталим, за које већ имамо прикупљен велики арсенал докумената о криминалним аферама.

        Овога пута вам скрећемо пажњу на тужну медијску слику Србије. Сви електронски медији са националном фреквенцијом су под директном и чврстом контролом Александра Вучића као председника Владе. Та контрола је неформална, али је утолико снажнија. Сви електронски медији су у Београду под притиском, под претњама, а често Вучић прибегава и подмићивању појединих новинара да пишу по налозима и жељама режима.

        Режим је фалсификовао резултате истраживања јавног мњења, слагао је јавност да напредњаци имају и даље 51 проценат подршке у становништву. Ми смо сазнали праве резултате. По тим резултатима, напредњаци су већ пали испод 40 процената: имају нешто између 35 и 40 посто.

        За Српску радикалну странку лажу да је још увек испод цензуса, иако ти њихови подаци показују да су радикали постигли 17 посто.

        Лажу да социјалисти остају на истом нивоу, социјалисти су нагло пали и то само говори колико су напредњаци изненађени, колико су љути због тих резултата, а ни сам челник режима,

        Александар Вучић, не може да сакрије сопствену нервозу. Његово стварање инцидентне ситуације на седницама Народне скупштине говори заправо у каквом су они нерасположењу и с каквим су проблемима суочени. Кола су им убрзано кренула низбрдо.

        Ми ћемо све учинити са наше стране да њихова власт што пре падне, да их принудимо на ванредне парламентарне изборе и у Републици Србији и у Аутономној покрајини Војводини, а у догледно време и на локалном нивоу.

        Напредњаци су још у стању, кад је реч о ванредним изборима, да на локалном нивоу - ангажовањем огромних ефектива, и новчаних и људских -просто натерају одређене локалне средине да им дају онакве резултате какве желе. Такав је случај у Мионици, такав је случај у Драгачеву. Међутим, они још те мале трзаје, у малим општинским срединама, могу да покажу. Кад буду избори на нивоу целе Србије, они ће пасти и пропасти и то са великим треском.

        Што се тиче медијске сцене, она је веома тешка и у унутрашњости Србије. Ми смо у ситуацији да обилазимо наше општинске и окружне одборе, да гостујемо на локалним телевизијама, где год нам се укаже прилика и стекли смо врло лоша, непријатна и неповољна сазнања и о медијској слици у унутрашњости.

        Режим је донео закон о укидању државног власништва, јавног власништва, над локалним медијима. Међутим, шта се онда дешава. Режим има своје људе који ускачу и формално купују те локалне медије, отпуштају непожељне новинаре, а медије доводе под стриктну Вучићеву контролу. На неформалан начин Вучић планира да загосподари свим локалним медијима.

        Изнећемо вам данас један пример који смо добро проучили. Реч је о медијској кући КТВ из Зрењанина.

        То је телевизија која се гледа у целој Србији преко система кабловских телевизија, или како се зове овај други систем којим се повезују те телевизије кроз размену програма. Дакле, једна веома угледна и моћна телевизијска кућа, која је годинама успешно радила по прописима и СФРЈ и СРЈ.

        На основу нових прописа из 2003. године, Министарство за капиталне инвестиције донело је јануара 2006. године план расподеле фреквенција и локација за радиодифузне станице на територији Републике Србије. Мада је министарство имало обавезу да омогући што већем броју корисника, који су поседовали одговарајући документ Савезног министарства телекомуникација, а то је случај КТВ-а, да се појаве на конкурсу и да се технички коректно доделе фреквенције на жељеној локацији, планом је избачен канал УХФ32 на коме је радила КТВ, мада су постојали технички услови.

        Дакле, на удару се нашла - на директном удару - већ претходног режима Бориса Тадића, једна телевизија која је заиста била независна и слободна, на којој су могли и опозициони политичари несметано да гостују. Због тога је КТВ приликом учешћа на конкурсу 2006. године тражила понуђени слободни канал ВХС7. РРА је 2009. године доделила канал ВХС7 на коришћење КТВ-у и од тада настају проблеми.

        Тај канал је неисправан и неупотребљив, што доказују сва техничка мерења вештака и РАТЕЛ-а. Овај канал је неупотребљив зато што подлеже међународној координацији између Србије и Румуније, а Румунија се противи расподели и додели тог канала КТВ-у...

        Од 15. јануара сваке недеље ћемо почети са обрадом по једног министра.

        Први ће бити министар којим се до сад нисмо бавили, макар не интензивно - реч је о министру здравља Златибору Лончару, ако га Вучић до тада не смени. Наравно, на реду ће опет бити Александар Вулин, нећемо га никако испуштати, па опет Ивица Дачић, имамо новог материјала.

        На реду ће бити и Велимир Илић, и те како имамо материјал о његовим криминалним радњама док је био у претходном режиму, о његовим криминалним радњама данас  и тако даље.

        Још нисмо видели да постоји министар који није огрезао у криминалне афере и корупцију. Сваког ћемо појединачно обрадити и све податке до којих дођемо, ми ћемо вам саопштити.

        Новинар (Драгана, Телевизија Палма плус): Ви сте тражили да се казни Брамерц због недозвољеног понашања, па просто да нам објасните то.

        Шешељ: Па, Брамерц се није уопште жалио на одлуку о мом пуштању на слободу. А захтев за поновни притвор је поднео након што сам запалио Хрватску. Хрватску сам запалио тако успешно да је Хрватски сабор донео декларацију против мене, па су онда хрватски посланици издејствовали у парламенту Европске уније резолуцију против мене, па је мој пријатељ Иво Јосиповић издејствовао и расправу у Савету безбедности о мени.                

        И сад на основу тога Брамерц подноси захтев да се опозове одлука. Ја уопште нећу да расправљам о његовим формалним аргументима, јер ме то не интересује. Ви знате, ја сам избачен из Шевенингена, да ми никакав услов није ни постављан, нити сам с неким разговарао о било каквом услову. Ја то нисам ни тражио. Али, у свом поднеску, уз помоћ својих правних саветника, раскринкао сам позадину Брамерцовог захтева.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари